Město konečně „dostalo klíče“ od hotelu Centrum

Archiv

MM F-M, Petr Pavelka

16. 1. 2019

„Bohužel, jak už to u podobných záležitostí s bohatou soudní historií bývá, i když jsme dražbu vyhráli, jeden z účastníků dražby se následně proti usnesení o příklepu odvolal a musel tedy rozhodovat Krajský soud v Ostravě. Ten v závěru roku 2018 usnesení o příklepu, vydané exekutorským úřadem, potvrdil jako správné,“ informoval primátor Michal Pobucký.

Usnesení o příklepu po rozhodnutí soudu nabylo právní moci 31. 12. 2018 a Statutární město Frýdek-Místek se počátkem ledna 2019 po úhradě kupní ceny stalo vlastníkem nemovité věci zpětně ke dni konání dražby, tj. k 22. 6. 2018.

„Budovu jsme si převzali v pondělí 14. ledna a již bez omezení se můžeme věnovat všemu, co musí předcházet konkrétnímu projektu. Na magistrátu byl zřízen projektový tým za účelem přípravy efektivního a účelného využití této budovy. Začala tak práce na realizaci jednoho z bodů obsaženého v programovém prohlášení současné koalice,“ těšilo náměstka primátora Radovana Hořínka. „Rámcovou shodu na využití jsme vyjádřili hned po volbách, přebudovaný hotel Centrum by měl sloužit zejména na bydlení pro seniory a startovací byty pro rodiny s dětmi,“ připomněl náměstek primátora Marcel Sikora.

Radnice v současném složení bezproblémově navazuje na předchozí období, protože strategický objekt loni v dražbě získala hlasy radních ČSSD, KDU-ČSL a ANO.