Město Frýdek-Místek uspělo v soutěži Zelená informacím

Archiv

MM F-M, Petr Pavelka

20. 2. 2019

 

Smyslem soutěže je najít nejzdařilejší prezentace životního prostředí na oficiálních internetových stránkách měst. Cílem je dále motivovat města k uživatelsky přátelskému elektronickému publikování údajů o životním prostředí s využitím originálních forem a vhodných indikátorů.

„Do předvýběru bylo zahrnuto 273 měst s 5000 a více obyvateli, z nichž do užšího hodnocení postoupilo 30 měst. S potěšením vám oznamuji, že se Statutární město Frýdek-Místek umístilo na 13. místě. Zároveň se stalo vítězem v tematické oblasti o změně klimatu. Přijměte prosím gratulace od organizátorů,“ informoval a současně blahopřál Josef Novák, ředitel CI2, jedné z pořádajících organizací spolu s Centrem pro otázky životního prostředí Univerzity Karlovy v Praze. Organizátoři soutěže, která se koná pod záštitou Svazu měst a obcí České republiky​, v první fázi na základě jasně určených kritérií vyberou postupující prezentace, které jsou předány k hodnocení porotě. V předvýběru hraje roli především otázka, zda má město na svých webových stránkách vyhrazen samostatný, dostupný a viditelný prostor pro informace o životním prostředí a odpovídající strukturu a množství informací.

„Za každé takové ocenění jsme rádi, potvrzuje to, že se s informacemi na našem úřadu nakládá ve prospěch občanů a že nám oblast životního prostředí není lhostejná. Děkuji všem, kteří se na této informovanosti podílí. Myslím, že naše otevřenost v této oblasti se dostatečně projevila i v kauze nelegálně uloženého odpadu na hranici katastru se Starým Městem. Jsme přesvědčeni o tom, že lidé mají právo vědět, v jakém životním prostředí žijí i jak mohou k jeho kvalitě přispět oni sami,“ uzavřel primátor Michal Pobucký.