Občanská poradna Centrum nové naděje

Archiv

MM F-M

25. 2. 2019

Cílovou skupinou jsou všechny osoby, které jsou v nepříznivé sociální situaci, nebo jim taková situace hrozí – osoby v krizi, rodiny s dětmi, oběti domácího násilí a jiné trestné činnosti, senioři, osoby žijící v soc. vyloučených lokalitách, osoby, které vedou rizikový způsob života nebo jsou tímto způsobem ohroženy. Poskytujeme odborné sociální poradenství v oblastech:
 finanční a dluhové – dluhy, exekuce,
 rodinné – návrh na úpravu poměrů k nezletilým dětem, návrh na rozvod, vypořádání SJM, snížení nebo zvýšení výživného,
• pracovně-právní – náležitosti pracovní smlouvy, podmínky pro rozvázání pracovního poměru,
 sociální práce, sociální služby – informace o dávkách státní sociální podpory, hmotné nouze,
• bydlení, majetkových vztahů – náležitosti nájemní smlouvy, nájem x podnájem, informace ohledně ukončení nájmu, pomoc při zprostředkování sociálního bydlení, informace o trvalém bydlišti, vystěhování z bytu…
 trestné činnosti – přestupek, trestní oznámení, průběh trestního řízení z pohledu oběti trestného činu,
 ochrany spotřebitele – reklamace, odstoupení od kupní smlouvy, vrácení zboží.

Občanská poradna je také dlouholetým členem celorepublikové Asociace občanských poraden. OP Centra nové naděje tak poskytuje svým klientům bezplatnou a anonymní pomoc při řešení nepříznivé životní a sociální situace, ve které se ocitli.

Další informace o Centru nové naděje a OP naleznete na www.cnnfm.cz, či telefonicky na 558 629 223, 773 173 604. V případě dotazů nás neváhejte kontaktovat. OP je otevřená v době: PO-ČT, od 8:00 do 16:00 hodin a je nutné se předem objednat.