Akci Frýdek≈Místek na kole počasí přálo

Archiv

Lucie Talavašková

6. 5. 2019

Den plný sportu, zdravého životního stylu a poznávání cyklonabídky turistických oblastí Moravskoslezského kraje přilákalo na břehy přehrady Olešná u Frýdku-Místku téměř 1000 návštěvníků, kteří přijeli z Frýdku-Místku, Havířova, Ostravy, Palkovic, Frýdlantu nad Ostravicí a dalších blízkých měst a obcí.  Do nezávodní tratě kolem 0lešné se hlásili nejen cyklisté, ale i lidé na kolečkových bruslích, koloběžkách, s kočárky či skateboardy, trasu si prošly rodiny i pěšky. Každý účastník, který chtěl být zařazen do slosování o hlavní cenu – pobyt v hotelu Valaška v Horní Bečvě, musel splnit úkoly na 13 stanovištích, na kterých si otestovali nejen své znalosti ze zásad bezpečného chování v provozu a poskytování první pomoci, ale také poznávali turistické destinace našeho kraje. Na trase se totiž představilo šest turistických oblastí Moravskoslezského kraje – Beskydy, Jeseníky, Ostrava, Poodří, Opavské Slezsko a Těšínské Slezsko, které měly pro návštěvníky připraveny zajímavé soutěže a ti tak mohli poznat celý kraj na 4,5 km.

V rámci akce probíhal v areálu Autokempu Olešná ve Frýdku-Místku také bohatý doprovodný program pro celou rodinu. Po oficiálním zahájení se na start postavili s hokejisty HC Frýdek-Místek úplně ti nejmenší účastníci akce na odrážedlech a minikolech, aby poměřili svou rychlost. Na každého v cíli čekala čokoládová medaile a poukaz do dětského parku na Bílé. Nechybělo zde ani testování kol, elektrokol, cyklovozíků, cyklostezku lemovaly i stánky se zdravou výživou, sportovním oblečením, nechyběla ani novinka ve Frýdku-Místku bikesharing. Do historie cyklistiky zavedlo Muzeum Beskyd prostřednictvím expozice pod širým nebem a také velocipedisté z Hrabůvky.

Akci pořádalo statutární město Frýdek-Místek prostřednictvím své příspěvkové organizace Turistické informační centrum Frýdek-Místek. Záštitu převzal primátor města Mgr. Michal Pobucký, DiS.

Akce byla také podpořena z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Fotogalerie bude k nahlédnutí na FB Frýdek-Místek na kole.