Kartu ODIS lze vyřídit i přes internet

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

18. 7. 2019

Cestující, kteří dosud v autobusech MHD využívali k odbavení čipovou kartu na MHD zdarma, si musí vyřídit celokrajskou čipovou kartu ODIS. Ta je již nyní nutná pro odbavení v příměstských (krajských) autobusech a od prosince také pro odbavení v rámci městského projektu MHD zdarma. 

Výměnu karet i nahrávání tarifů zajišťuje zatím dopravce, tedy soukromá společnost ČSAD Frýdek-Místek, od které tuto službu převezme (krajská) společnost KODIS. Tento postup předávání dopravních infocenter je aktuální na území celého kraje. Dochází k sjednocení nabízených služeb tak, aby si cestující mohli na kterémkoliv dopravním infocentru pořídit jízdné platné v celém kraji.

Mezičas předávání kompetencí mezi těmito subjekty, je bohužel spojen s provozními nedostatky, včetně nedostatku pracovních sil, což má za následek čekací doby u přepážky na autobusovém nádraží, kde výměna karet probíhá.

Od 1. srpna již bude veškerou agendu spojenou s čipovými kartami ODIS zajišťovat koordinátor KODIS. Během srpna by tak mělo dojít ke zlepšení stávající situace a doba potřebná pro vyřizování žádostí o výdej ODISky by se měla zkrátit. Společnost v souvislosti s tím hledá zaměstnance pro pobočku ve Frýdku-Místku. https://www.kodis.cz/cz/zapati-sluzby/volna-mista/368/nabidka-prace-referent-dopravniho-infocentra-frydek-mistek.html

V současné době je provozní doba přepravní kanceláře na autobusovém nádraží ve Frýdku (kde se karty mění) omezena, a to následovně:

  • pondělí, čtvrtek            10.00 – 18.00 hodin
  • úterý, středa, pátek      07.00 – 15.00 hodin

aktualizace: od 1. 10. 2019 je provozní doba 

  • pondělí – pátek              07:00 – 18:00 hodin

O kartu ODIS lze zažádat i přes internetwww.kodis.cz (e-shop, ODISKA vydavatele ČSAD Frýdek-Místek) nebo https://eshopfrydekmistek.3csad.cz/ . Po registraci a vyplnění potřebných údajů lze zvolit i místo pro doručení vyhotovené karty. 

Pro aktivaci karty je nutné dostavit se do přepravní kanceláře na autobusovém nádraží ve Frýdku. Zde vám na kartu nahrají požadovaný roční kupón na MHD zdarma.

  • pokud již jste jejím držitele karty na MHD zdarma, vezměte původní (zelenou) kartu s sebou, jen ji vyměníte za novou ODISku.