O čem rozhodli radní?

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

18. 7. 2019

V souvislosti s výstavbou obchvatu se radní rozhodli přijmout opatření, které v lokalitě Letná přispějí ke snížení prašnosti ze stavby.

Stavba obchvatu ovlivňuje život ve městě a dotýká se zejména občanů, kteří bydlí v její blízkosti. Nejvíce připomínek a stížností evidujeme od lidí z ulice Čelakovského, kde probíhá stavba několikametrového náspu. To znamená převoz a hutnění velkého množství materiálu, což je spojeno jednak shlukem a vibracemi, ale zejména velkou prašností, která je v tomto suchém období opravdu velká a značně obtěžující. Společnost, která obchvat staví, má staveniště kropit, ovšem to se podle občanů, kteří žijí v rodinných domech v blízkosti stavby, děje sporadicky. My už jsme už v minulosti deklarovali, že se budeme snažit zmírnit dopady stavby obchvatu na obyvatele města. Proto jsme nyní, nad rámec svých povinností, protože obchvat nestaví město, rozhodli, že část staveniště, které se nachází jen pár metrů od rodinných domů, budou dvakrát denně kropit naše technické služby. Koncem července toto opatření vyhodnotíme a rozhodneme o dalším postupu.

Radní rozhodovali také o opravách MŠ na ulici Olbrachtova.

V areálu mateřské školy Beruška bude opravena stávající splašková a dešťová kanalizace. Rekonstrukcí projde taky kotelna. Stávající zastaralé plynové kotle nahradí nové teplovodní kondenzační kotle s plynulou regulací výkonu. Celkové náklady jsou vyčísleny na 1,5 milionu korun.

Opravovat se bude další komunikace ve městě.

Nový asfaltový povrch dostane část ulice Josefa Lady v Místku, a to od křižovatky s ulicí Frýdlantská po dům 1725 u MŠ Sněženka. Komunikaci opraví naše technické služby za necelých 790 tisíc korun.

Město také postupně modernizuje dětská hřiště, v brzké době projde obnovou hřiště v parku u řeky Ostravice.

Ve městě máme na čtyřicet dětských hřišť a na padesát hřišť sportovních, se streetballovými koši nebo brankami. Postupně je vylepšujeme a modernizujeme a stavíme také zcela nová hřiště. V příštích týdnech projde modernizací hřiště v Sadech Bedřicha Smetany poblíž Sokolíku u řeky Ostravice. Stávající herní prvky už jsou zastaralé, budou odstraněny a nahradí je nové houpačky, prolézačky i pískoviště a bude tam i pyramida a kolotoč. Nové bude oplocení i dopadová plocha. Kamínkový kačírek nahradí litá pryž. Náklady jsou vyčísleny na více jak 3 miliony korun.