Jednosměrka na Cihelní nebude

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

14. 10. 2019

Danou záležitostí se zabýval odbor dopravy spolu s Policií ČR. Jedním z možných řešení stávajícího stavu bylo zjednosměrnění ulice Cihelní, a to v úseku  od domu č. p. 412 po ulici Horymírova s tím, že jednosměrný provoz by byl ve směru od ulice J. Hory směrem k ulici Horymírova. Tento návrh byl přípustný i pro Policii ČR.  

Případné zjednosměrnění ulice by ale bylo trvalé, nelze pro něj vyčlenit jen určité hodiny v dané dny. A to by mělo dopad na obyvatele žijící v dané Cihelní ulici. Proto město vyslechlo i jejich názor.

Od obyvatel žijících v ulici Cihelní jsme zaznamenali nesouhlasné telefonáty i vyjádření v dotaznících, které jim byly distribuovány do schránek. A protože s ní nesouhlasí, nebudeme již v rámci jednosměrky činit další kroky. Nicméně prověříme možnost dobudování chodníku v části ulice J. Hory, což by zvýšilo přehlednost a bezpečnost chodců v dané lokalitě. Pokud to majetkoprávní vztahy dovolí, pak bychom v místě chodník vybudovali,“ uvedl náměstek primátora Karel Deutscher.