Vánoční strom a výzdoba města se rozsvítí už příští týden

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

19. 11. 2019

Letos bude Adventnímu městečku na náměstí dominovat 12metrová douglaska, kterou městu věnovala společnost Pila Nošovice. Ozdobí ji desítky stříbrných koulí, stovky zábleskových žárovek a žárovek měnících barvy a taky kilometrový řetěz s tisícovkou LED diod. Slavnostně se rozzáří zhruba ve tři čtvrtě na pět, spolu s další výzdobou města, která je letos opět bohatší,“ řekl primátor Michal Pobucký.

Adventní městečko bude vítat návštěvníky už odpoledne, kdy se v něm začnou otevírat stylové stánky s vánočním zbožím a dobrotami. Pro děti budou od 14 hodin přístupné tvořivé dílničky, ve kterých si budou moci vyrobit vánoční ozdoby, u křížového podchodu na ně budou čekat živá zvířátka a taky vláček, ve kterém se budou moci povozit. Chybět nebudou ani zábavné vánoční kulisy nebo zvonička vánočních přání.

Připraven je také kulturní program v režii městské společnosti KulturaFM. O půl čtvrté vystoupí pěvecký sbor Caro Raškovice, který má ve svém repertoáru lidovky, spirituální písně, ale taky moderní písničky. Následovat bude slavnostní rozsvícení Vánočního stromu a v 17 hodin koncert kapely The Tap Tap, složené převážně z muzikantů s handicapem. Na hudební scéně působí již šestnáct let, spolupracuje s řadou hudebních ikon, je skvěle sehraná a umí vykouzlit jedinečnou atmosféru.

Program:

15.30 Caro Raškovice

16.45 Rozsvícení Vánočního stromu

17.00 The Tap Tap

Doprovodný program:

vláček, zvířátka, výtvarné dílny, Ježíškova pošta, stánky s občerstvením a vánočním zbožím