Podzimní výsadba stromů je v plném proudu

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

21. 11. 2019

„Stromy budeme vysazovat v různých částech a lokalitách města, od parků přes sídliště až po hřbitovy. V Sadech Bedřicha Smetany bude vysazeno sedm dubů a platanů. Náhradní výsadba za vykácené stromy bude realizována také v Sadech Svobody, kde přibude dvanáct stromů, převážně dubů, a v Komenského sadech budou vysazeny jilm, buk a jinan,“ vyjmenoval primátor Michal Pobucký s tím, že doplněna bude také stromová alej podél ulice Lískovecká o nové lípy a jírovce a nová alej z okrasných jabloní vznikne podél ulice Pavlíkova.

Obnoveny budou také sakury u Rybářského svazu v Místku. Na ulici 1. máje na sídlišti Riviera budou vysazeny třešně, javor a jírovec. Na parkovišti u 8. ZŠ bude za uhynulý tulipánovník vysazen nový tulipánovník a přímo u školy bude vysazena pavlonie plstnatá, rychle rostoucí strom s velkými listy a světle fialovomodrými květy. Na ulici Novodvorská za zdravotním střediskem na sídlišti Slezská již bylo vysazeno sedm dřezovců a nové stromy už rostou také u fontány na ulici Tržní. 

Další téměř stovka stromů bude vysazena na hřbitovech. Katolický hřbitov v Lískovci doplní na padesát javorů a okrasných višní. Na frýdeckém hřbitově bude vysazeno přes třicet tisů a deset višní a na parkovišti před ním již bylo rozpadlé stromořadí akátů nahrazeno deseti habry.