Zastupitelé budou jednat prostřednictvím videokonference

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

7. 4. 2020

Dostupnost záznamu zasedání bude zajištěna odkazem z internetových stránek města www.frydekmistek.cz nebo přímo na www.youtube.com.

Účast občanů je možná, a to formou sledování videokonference na Magistrátu města Frýdku-Místku, Radniční 1148. Občané budou muset mezi sebou dodržovat odstup nejméně 2 metry a používat ochranné prostředky dýchacích cest (nos, ústa), jako je rouška, ústenka, šátek, respirátor nebo jiné prostředky, které brání šíření kapének.

PROGRAM:

Na zastupitelstvu budou projednávány záležitosti, které se týkají řešení krizového stavu.

Vzhledem k mimořádným opatřením přijatým v souvislosti s koronavirem a vyhlášením nouzového stavu je nutné operativně řešit mimo jiné pořízení ochranných pomůcek sloužících k zabezpečení ochrany zdraví obyvatel města a IZS.

Zastupitelé budou schvalovat rozšířené pravomoci rady města, zejména ve vztahu k provádění rozpočtových opatření, s cílem zajistit ochranu obyvatelstva kontinuálně, což při čtvrtletních zasedáních zastupitelstva města nelze docílit.

Nově by měla být rada města oprávněna provádět rozpočtové přesuny finančních prostředků mezi jednotlivými odbory, což přispěje k pružnějšímu čerpání finančních prostředků ve vztahu k nákupům ochranných pomůcek a realizaci dalších opatření proti koronaviru. 

Zastupitelé budou schvalovat navýšení finančních prostředků o 5 milionů korun pro odbor bezpečnostních rizik a prevence kriminality, který procesuje pořízení ochranných pomůcek na zabezpečení ochrany zdraví občanů a IZSVýše částky byla stanovena v návaznosti na současnou situaci, kdy není známo, jaká opatření bude v souvislosti s výskytem koronaviru nutno dále zrealizovat.

Zastupitelé rozhodnou také o finančním daru ve výši 3 470 000 pro Nemocnici ve Frýdku-Místku, konkrétně na pořízení 10 monitorů životních funkcí (2,6 milionu) a 20 elektrických polohovacích lůžek pro nově budovaný infekční pavilon (870 tisíc).