Mateřské školy najíždějí na prázdninový provoz

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

29. 6. 2020

„Mateřské školy byly z důvodu opatření v souvislosti s koronavirem dva měsíce zavřené. Fungovaly jen dvě z nich, a to pro zaměstnance Integrovaného záchranného systému, kteří byli takzvaně v první linii. Znovu jsme školky otevřeli 11. května. Nyní, v době prázdnin a dovolených, by mohly opět omezit nebo přerušit provoz. Ovšem některé školky, pokud je to v jejich personálních možnostech, naopak oproti původně zamýšlenému omezení přidávají týdny provozu navíc. Vycházejí tak vstříc zájmu rodičů, pro které byla koronavirová doba náročná, někteří museli zůstat s dětmi doma na ošetřovném a někteří museli složitě hledat hlídání, aby mohli chodit do práce a teď by je čekala obdobná situace,“ ocenil přístup ředitelů školek náměstek primátora Pavel Machala.

Například MŠ Beruška bude poskytovat své služby o týden déle, než plánovala, takže fungovat bude celé čtyři týdny, a to jak v objektu na ulici Nad Lipinou, tak Olbrachtova. A o týden prodlužují provoz také školky na Lískovecké a Bavlnářské. O dva týdny déle, tedy celkem pět týdnů, bude v provozu MŠ Sněženka, a to ve dvou svých objektech na ulici 8. pěšího pluku i Svatopluka Čecha. A celých šest týdnů bude dětem k dispozici školka na ulici Josefa Myslivečka.

Termíny, kdy budou školy rodičům a dětem k dispozici viz příloha na https://www.frydekmistek.cz/cz/o-meste/06102465-rozsireny-provoz-materskych-skol-v-cervenci-a-srpnu-2020.html .

Pozn.: MŠ omezují nebo přerušují provoz v době letních prázdnin nejen s ohledem na snížený počet dětí ve školkách, které tráví dny u prarodičů nebo s rodiči na dovolených, ale také s ohledem na to, že i zaměstnanci školek čerpají dovolené. Nicméně v provozu jich zůstává vždy dostatek, takže i když jsou rodiče nuceni odvést dítě do vedlejší školky, protože ta jeho je uzavřená, vždy je tato služba zajištěna.