Kultura F≈M: Mimořádná nařízení červenec 2020

Archiv

Lenka Vaskova

1. 7. 2020

 

Ve středu 1. 7. 2020 jsme měli začínat s letním cyklem Kino na výletě. V zahradě Národního domu měla proběhnout projekce filmu Yesterday. Bohužel, vzhledem k dané situaci, jsme museli zrušit jak tuto první, tak i následující projekce až do konce července. „Uvidíme, jak se vše bude nadále vyvíjet a podle toho Vás budeme informovat o dalších plánovaných projekcích ve Frýdku-Místu a přilehlých obcích,“ říká kinař Vladan Literák.

Kino Vlast zůstává v provozu v souladu s aktuálními nařízeními. Můžete se těšit na bohatý program. Znovu obnovujeme pravidelné cykly, jako jsou Bijásek, Bio Senior a Filmový klub.

Ve dnech 3. – 10. 7. 2020 se uskuteční mimořádná filmová akce TADY VARY. „Jejím prostřednictvím nabízíme divákům možnost zhlédnout filmovou nabídku letošního připravovaného Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary v prostředí domácího kina, i přesto, že musel být tento festival s ohledem na pandemická opatření přesunut na rok 2021. Chybět nebude ani červený koberec,“ upřesňuje Rostislav Hekera.

Spolu s dalšími českými kiny, které se zapojily do projektu, uvede frýdecko-místecké kino Vlast jako první v Evropě tři snímky z letošního festivalu Sundance.
Půjde o poutavé atmosférické drama Luxor (Egypt / Velká Británie) režisérky Zeiny Durry, tajemstvím obestřený mexický thriller Bez zvláštních znamení debutantky Fernandy Valadez a snímek Tajný agent, originální mix špionážní komedie a observačního dokumentu chilské filmařky Maite Alberdi. Předprodej vstupenek
a více informací o promítaných filmech najdete na https://bit.ly/VlastTADYVARY, informace o veškerých akcích na www.kulturafm.cz.    

Koncertní pátky v zahradě Národního domu měl 3. 7. 2020 vykopávat Tomáš Kočko s Orchestrem. Pro velký zájem publika a vzhledem ke kapacitním omezením jsme byli nuceni tento koncert zrušit. Jako náhradní program jsme zvolili místní oblíbenou kapelu Slepí Křováci, kteří vystoupili na začátku cyklu Kultura FM Live.

Nyní je můžete podpořit i vy, v pátek 3. 7. ve 20.00 na zahradě Národního domu, pouze v případě příznivého počasí. Vstupné je 70 Kč.

Zakoupené vstupenky na Tomáše Kočka lze vrátit v hotovosti na recepci Národního domu Po – Pá 8.00 – 16.00 nebo zpět na účet. Pro vrácení na účet je třeba napsat žádost o vrácení vstupného na janka.baklikova@kulturafm.cz. Do žádosti uveďte číslo účtu a přiložte scan, foto či pdf vstupenky. Vstupné se vrací do pátku 10. 7. 2020.

Plánované Promenádní koncerty v Sadech Bedřicha Smetany zůstávají v platnosti.
„V sadech vymezíme prostor pro maximální možný počet návštěvníků. Diváci budou usazeni v požadovaných rozestupech,“ říká produkční Josefína Sýkorová.

První koncert proběhne v neděli 5. 7. 2020. Diváci se mohou těšit na pohádkového prince, herce, textaře a zpěváka Jiřího Štědroně v doprovodu Pavla Skalického. V případě nepříznivého počasí se koncert přesouvá do Velkého sálu Národního domu, vstup ze zahrady. Další naplánované koncerty se uskuteční v Sadech Bedřicha Smetany či v Kině Petra Bezruče.

Jelikož se situace mění každým dnem, vyhrazujeme si právo na změnu programu. Aktuální informace o dalším dění budeme uvádět na našich webových stránkách, fb profilu a instagramu. „Je velice pravděpodobné, že páteční koncerty přesuneme ze zahrady Národního domu do Kina Petra Bezruče, kde se nám bez problémů podaří usadit 100 lidí v řádných rozestupech. Věříme, že vše půjde hladce a plánované letní akce proběhnou, tak jak mají,“ říká Rostislav Hekera.

 

Informace o nařízeních krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje naleznete zde:

http://www.khsova.cz/docs/01_uredni_deska/mimoradne_opatreni_2020_11.pdf

http://www.khsova.cz/docs/01_uredni_deska/mimoradne_opatreni_2020_10.pdf

 

Nebo na stránkách města Frýdek-Místek:

https://www.frydekmistek.cz/cz/o-meste/06102541-na-koupalisti-muze-byt-500-osob.html

 

Pro aktuální informace o programu Kultury F≈M sledujte naše webové stránky:

http://www.kulturafm.cz/