Kultura F≈M: Promenádní koncerty budou

Archiv

Lenka Vaskova

3. 7. 2020

Letošní Promenádní koncerty se budou nést v duchu swingu. Můžete se těšit na naše stálice v podobě kapel Akuma, Stanley´s Dixie Street Band či oblíbené LAM trio. S nimi si každý rád zanotuje známé melodie a někteří si i zatančí. „Swingový podtext letošních promenádních koncertů není zvolen náhodně. Chceme si ověřit oblíbenost swingu v kontextu připravovaných tanečních večerů, které plánujeme zahájit na podzim v Národním domě,“ uvedl ředitel Kultury F≈M Rostislav Hekera.

První neděli se návštěvníci mohou těšit na dalšího pohádkového prince Jiřího Štědroně. Český herec, zpěvák a textař započne sérii koncertů v parku u Ostravice. Jako zpěvák na sebe výrazně upozornil při natáčení písní Neklidné srdce a Už jedou vozy s bílou slámou. Hudbu nahrával spolu s orchestrem Gustava Broma, se kterým hrával i místní muzikant Milan Michna (Akuma, Silesian Dixie Band).

Dále se můžete těšit na energickou živou muziku v podání uskupení Swingalia, které nedělnímu odpoledni dodá stylový podkres a předvede našlapanou show. Nepracují pouze se žánrem swingu, ale koketují s různými jazzovými styly a dodávají jim šmrnc svým osobitým humorem.

Mezi místními muzikanty nesmí chybět kapela Big Blast Band, která v loňském roce oslavila 5 let své existence. Při jejich koncertu můžete rozvlnit své boky v rytmu swingu, ale i modernějších skladeb v podání klasického big bandu.

Na závěr se představí Petr Skalický spolu s Magdou Křížkovou-Šebestovou s programem Zlatá éra Semaforu. Pořad mapuje nejslavnější období divadla Semafor. Mezi hity jakými jsou např. Malé kotě, Pramínek vlasů či Babetta se návštěvníci dozvědí i něco o historii legendárního divadla a jeho osobnostech.

Na Promenádní koncerty je vstup zdarma. Na místě je k dispozici drobné občerstvení. V případě nepříznivého počasí se koncerty odehrají ve Velkém sále Národního domu. O dešťové variantě rozhoduje produkční akce přímo na místě. Informace o změnách budou zveřejněny na fb stránce a na webu Kultury F-M. Změna programu vyhrazena.

Sérii akcí Promenádní koncerty pořádá statutární město Frýdek-Místek prostřednictvím Kultury F-M. 

Program:

  • NE      5.7.        16.00      Jiří Štědroň
  • NE      12.7.       16.00      Akuma
  • NE      19.7.       16.00      Stanley´s Dixie Street Band
  • NE      26.7.       16.00      Lam TRIO
  • NE      2. 8.        16.00       koncert kapely / informace upřesníme
  • NE      9. 8.        16.00       Swingalia
  • NE     16. 8.       16.00       Big Blast Band
  • NE     23. 8.       16.00       Silesian Dixie Band
  • NE     30. 8.       16.00       Zlatá éra Semaforu