V autobusech budou platit nové přepravní podmínky

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

27. 7. 2020

„V autobusech MHD mohou cestující hradit jízdné prostřednictvím karty ODIS, kreditní karty nebo v hotovosti a nově to bude možné i prostřednictvím mobilní aplikace ODISapka. Takže cestující si budou moci zakoupit elektronickou jízdenku a předložit ji ke kontrole řidiči zobrazenou v mobilním telefonu,“ řekl primátor Michal Pobucký.

Nové přepravní podmínky platné od 30. 8. 2020 – viz příloha.

Autobusy MHD by mohly zajíždět do nedalekých Janovic i o víkendu.

MHD zajíždí do 19 okolních obcí, které na provoz linek přispívají. Jsou mezi nimi i Janovice, kam v pracovní dny zajíždí linka 14. Vedení Janovic hodlá přidat víkendové spoje, což ale znamená vyjednat podmínky  se všemi dotčenými obcemi, kterými daná linka projíždí. Navýšení spojů by totiž znamenalo pro všechny dotčené obce taky navýšení výdajů na provoz linky.

„Město je jednáním otevřené a schválilo záměr rozšířit obslužnost Janovic i na víkendy.  Předpokládáme, že spoje by využívali i občané města. Z Janovic vede značená trasa na Bašku i na Lysou horu. Pokud s rozšířením obslužnosti budou souhlasit i další obce, kterými linka 14 projíždí, mohly by víkendové spoje do Janovic jezdit už od prosince, kdy se tradičně v celostátním měřítku mění jízdní řády,“ dodal primátor Pobucký.