Frýdek≈Místek hledá nejchutnější menu. O něm rozhodnou návštěvníci ve třinácti restauracích

Archiv

Lucie Talavašková

27. 7. 2020

Slezská, poctivá česká, beskydská, italská, francouzská nebo středomořská kuchyně…. Tak to je jen pár tipů, jakou kuchyni budou moci návštěvníci ochutnat v restauracích, které se do projektu zapojily. „Od této akce si slibujeme učit se vzájemně spolupracovat s místními podnikateli, přinášet návštěvníkům města i obyvatelům něco navíc, zážitkového, v oblasti gastronomie, a nejen to. Věřím, že se provozovatelům restaurací podaří do budoucna navázat spolupráci i s regionálními výrobci potravin, kterých zde máme mnoho, a kvalitních, a využívat tak jejich produkty v místní frýdeckomístecké kuchyni,“ vysvětluje ředitelka pořádajícího Turistického informačního centra Frýdek≈Místek Monika Konvičná.

V rámci ochutnávek jednotlivých menu budou mít návštěvníci možnost hodnotit chuť a vzhled menu, a také přístup personálu. Z jejich hodnocení pak vzejde vítěz celého gastrotýdne, který se bude moci pyšnit titulem Nejchutnější menu 2020.

Soutěžit však budou moci také návštěvníci restaurací. Ze všech odeslaných hodnocení bude v úterý 18. srpna vylosováno nejméně 13 z nich, kteří mohou získat poukázky na další gastronomické zážitky v zapojených restauracích. Současně mohou do stejného data sdílet své fotky z tohoto gastrotýdne s #tydenplnychutifm na svých sociálních sítích, a zapojit se tak do soutěžeo nejzdařilejší fotku. Vítěz této soutěže vyhraje Instax mini 9 k zachycení dalších výjimečných okamžiků, který věnoval partner soutěže Fotocentrum Šlachta.

„Místní kuchaři mají spoustu kreativity a nápadů, a doufám, že všem bude chutnat, a že tímto nultým ročníkem odstartujeme novou tradiční akci ve městě, která bude předzvěstí největšího svátku jídla a pití v Moravskoslezském kraji – gastrofestivalu Frýdek≈Místek plný chutí. Vzhledem k přesunu letošního ročníku gastrofestivalu na příští rok, bude vyhlášení nejchutnějšího menu letos komornější, ale v dalších letech bychom chtěli vítěze vyhlásit právě na této akci,“ uzavírá Konvičná.

 

Zapojené restaurace:

La Baracca – Chuť Itálie          

Plackárna U Lichny – Bramborobraní   

Restaurace Carbon – Poklady slezské kuchyně v Carbonu      

Café & Restaurant Olešná – Na vlnách Kalábrie          

Tankovna – BBQ týden

Pivovárek Morava – Letní pivovarské menu     

Kavárna Dvorek – Středomořská kuchyně       

La Rosa – Italský týden           

Restaurace Riviera – Francouzská riviéra        

Kozlovna Na Špici – Poctivá česká kuchyně     

Restaurace Medník – Kuchyně našich babiček 

Hotel & Caffe Silesia – Léto s vůni Beskyd      

Grill Station střelnice – Slezská kuchyně         

 

Akci pořádá statutární město Frýdek-Místek prostřednictvím své příspěvkové organizace Turistické informační centrum Frýdek≈Místek.