Vítání občánků opět od září

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

20. 8. 2020

Z důvodu vypuknutí pandemie koronaviru byla akce do odvolání zrušena. Nyní v ní chce město opět pokračovat, a to i přesto, že její účastníci budou muset dodržovat zpřísněná hygienická opatření, včetně nutnosti mít při tomto slavnostním obřadu na obličeji roušky. 

„Mezi občany je o tuto akci veliký zájem. Zaznamenáváme desítky telefonátů s dotazy, kdy ji opět obnovíme. Jelikož jsme byli nuceni zrušit kvůli koronaviru čtyři termíny, nepřivítali jsme mezi nás ještě několik dětí narozených v loňském roce. Proto taky na září plánujeme hned tři termíny. Další vítání se, pokud to situace dovolí, uskuteční také v říjnu, listopadu a prosinci,“ řekl primátor Michal Pobucký.

Pozvánky k vítání občánků jsou rodičům zasílány na základě vyplněné přihlášky, kterou obdrží spolu s rodným listem dítěte (v případě, že se porod uskutečnil v jiném městě, zašle přihlášku rodičům kancelář primátora). Přihlášku je nutné vyplnit z důvodu souhlasu s užitím osobních údajů.

„Rodiče jsou zváni na obřad minimálně dva týdny před termínem jeho konání. Pokud jim termínem nevyhovuje, mohou jej po dohodě přesunout,“ zopakoval primátor s tím, že k vítání mohou rodiče hlásit dítě až do jednoho roku jeho věku.

Vítání občánků se koná dle zájmu rodičů, a to zpravidla jednou měsíčně, s výjimkou prázdninových měsíců, kdy se tato akce nekoná. V loňském roce bylo mezi občánky města slavnostně přivítáno 285 dětí.

Další informace na https://www.frydekmistek.cz/cz/potrebuji-vyridit/vitani-obcanku

Termíny vítání občánků:

– 3. září, 10. září, 17. září

– 22. října

– 5. listopadu

– 3. prosince