MHD – od 30. 8. nové přepravní podmínky a upravené jízdní řády

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

25. 8. 2020

Přepravní podmínky určují mimo jiné i možnosti úhrady jízdného. V autobusech MHD mohou nyní cestující hradit jízdné prostřednictvím karty ODIS, kreditní karty nebo v hotovosti. Nově to bude možné i prostřednictvím mobilní aplikace ODISapka. Takže cestující si budou moci zakoupit elektronickou jízdenku a předložit ji ke kontrole řidiči zobrazenou v mobilním telefonu.  (Nové přepravní podmínky – viz příloha)

„Co se týká jízdních řádů, ty opět doznaly menších změn. V červenci jsme byli v návaznosti na dlouhodobé opravy komunikací ve městě, spojené s dopravními omezeními a dlouhodobými uzavírkami, nuceni vydat výlukové jízdní řády. Na základě připomínek cestujících, ale také z provozních důvodů, byly upraveny spoje na 12 z celkem 19 linek. Některé spoje byly uspíšeny nebo opožděny, u linek 302 a 306 byly upraveny víkendové spoje a spoje některých linek byly prodlouženy. Například vybrané spoje linky 302 jedou až k Tescu v Místku a u linky 301 bylo několik spojů prodlouženo až na zastávku Řepiště, U Kříže, takže budou mít lepší návaznost na linku 81 ostravské MHD o víkendu“ přiblížil změny náměstek primátora Karel Deutscher. (seznam změn – viz příloha)

Jízdní řády platné od 30. 8. 2020 budou vyvěšeny na autobusových zastávkách a již nyní jsou také k dispozici na stránkách města a společnosti IDOS, která je čerpá z Celostátního informačního systému o jízdních řádech (CIS).

„Jízdní řády na webu města jsou v přehledné tabulce, kdy stačí kliknout na tlačítko „zobrazit“ a uživatel si může vybrat jak aktuální, tak i v budoucnu platný jízdní řád dané linky,“ dodal náměstek Deutscher s tím, že jízdní řády dotčených linek budou zájemcům k dispozici vytištěné v Turistickém informačním centru ve Frýdku i v Místku.

Pozn:

Nové přepravní podmínky platné od 30. 8. 2020 – viz příloha.

Jízdní řády – https://www.frydekmistek.cz/cz/o-meste/doprava/mhd

Jak si vyřídit ODIS kartu s kuponem na MHD zdarma – https://www.frydekmistek.cz/cz/o-meste/06100053-autobusem-s-kartou-odis.html