Žáci ZŠ ve Skalici zahájí školní rok později

Archiv

MM F-M, Petr Pavelka

29. 8. 2020

„Na hydroizolaci spodní stavby budovy se ale bude pracovat až do konce roku. V říjnu by měla být hotova sanace zdiva a omítek a instalace vzduchotechniky v prostorách mateřské školy. Pokračovat budou i venkovní práce spojené s hydroizolací spodní stavby, drenáží objektu a odvodněním anglických dvorků, přiblížil práce primátor Michal Pobucký. Stavebníci se chystají opravit také dešťové svody a instalovány budou dvě akumulační nádrže na dešťovku. Tyto práce by měly být hotovy do konce roku a napřesrok budou pokračovat zateplováním objektu.

„Učebny základní školy nejsou pracemi omezeny. Naopak děti z mateřské školy jsme byli nuceni dočasně přesunout do vyšších pater budovy. Nicméně do nově opravených prostor by se měly vrátit už začátkem října. Celé staveniště v rámci oprav školy je také odděleno tak, aby bylo možné využívat prostory dětského hřiště,“ vysvětlil náměstek primátora Pavel Machala.

„Město žádá o dotaci ze dvou dotačních výzev, které by mohly podstatně snížit celkové náklady přesahující 9,5 milionu korun,“ připomněl náměstek primátora Jakub Míček.