VÁNOČNÍ STROMY DNES OZDOBÍ NÁMĚSTÍ

Archiv

MM F-M, Bc. Jana Matějíková

23. 11. 2020

„Stavění stromů je celkem náročná akce, nejprve je musí naši zaměstnanci pokácet, pak pomocí jeřábu naložit na transportní vozidlo a dopravit je na náměstí, kde budou opět za pomoci jeřábu ukotveny,“ popsal předseda představenstva TS a.s. Jaromír Kohut s tím, že obě náměstí budou letos zdobit vzrostlé jedle.

Místeckému náměstí Svobody bude dominovat téměř 12metrová jedle, která vyrostla na soukromé zahradě v ulici Nová v Místku a kterou její majitelé věnovali městu. Ozdobí ji desítky stříbrných koulí, stovky zábleskových žárovek a žárovek měnících barvy a taky přes kilometr dlouhý svítící řetěz s tisícovkou LED diod.

Frýdecké Zámecké náměstí okrášlí téměř 10metrová jedle, která rostla v městské zeleni ve frýdecké lokalitě K Hájku.

Kromě vánočních stromů budou na náměstích nazdobeny také kašny. Na místeckém náměstí Svobody budou mezi dalšími pětadvaceti stromečky umístěni sněhuláci a betlém.

Nazdobeny budou desítky stromů podél ulice 8. pěšího pluku. Třídu T. G. Masaryka rozzáří bíle svítící girlandy s efektem třpytícího se sněhu. Stejně jako loni budou nazdobeny také stromy v okrajových částech Chlebovice, Lískovec, Skalice a Zelinkovice. A chybět ve městě nebudou ani tři třímetroví světelní andělé s harfou, houslemi a píšťalou, kteří zkrášlí prostor u starého autobusového nádraží v Místku a taky parku u Jošta a plochu před zámkem ve Frýdku.

Vánoční stromy a výzdoba města se rozzáří v pátek 27. listopadu, letos v návaznosti na protikoronavirová opatření bez doprovodného programu.

FOTO: ilustrační z r. 2019