GERMAN OPEN 2002 – Dortmund 1. – 3. 3. 2002

Archiv

Miroslav Sykora

16. 3. 2002

Týden po své úspěšné repríze s vlajkou České republiky na hrudi na Slovenian Open v Mariboru, se zúčastnil seniorský reprezentant Michal Košátko (I.Dan) Mezinárodního Mistrovství Německa – German Open 2002 v Dörtmundu. Sportovní formu a techniky korejského TaeKwon-Do ITF poměřili také další čeští reprezentanti a kluby z Brna a Znojma, kterým konkurovala Reprezentace Německa a dalších německých klubů, Holanďané, Belgičané a Litevci.
V Německu se frýdecko-místeckým taekwonďákům vždy náramně dařilo. Např. Miroslav Sýkora zde v letech 1999-2000 vždy zvítězil v technických sestavách, Kamil Vyvial se v roce 2000 dostal v téže disciplíně až do finále. Michal Köšátko toto pravidlo potvrdil. Nejprve obsadil opět 3. místo v sestavách I.Danů a další dvě 3. místa se mu podařilo získat s týmem České republiky v týmových sestavách i ve sportovním boji. Vrcholem jeho účinkování zde byl sportovní boj seniorů nad 18 let, držitelů černých pásů. Michal zvítězil ve všech třech zápasech a tuto prestižní kategorii vyhrál. Podařilo se mu uspět nad Holanďanem a dvěma německými závodníky.
Ale to není vše. Na tomto německém poháru se představil ve svém prvním mezinárodním startu také bratr Michala, čtrnáctiletý Radek Košátko. V 1. kole sestav vlastní chybou, způsobenou nervozitou, vůbec nedokončil povinnou sestavu. To mu ale bylo prominuto, neboť nadšeným výkonem ve sportovním boji se probojoval po třech vítězných zápasech (nad Belgičanem, Holanďanem a Němcem) do finále kategorie juniorů do 58 kg mezi červenými pásy. Ve finále pak již výkon nestačil na prvenství, avšak při premiéře v barvách Reprezentačního výběru České republiky, můžeme být s jeho účinkováním zde spokojeni a to velmi – vzhledem k jeho věku.
Česká reprezentace opět získala další spoustu medailových zápisů, o kterých se prosím informujte na www.taekwondo.cz. Další náročnou zkouškou bude test výkonnosti ve sportovním boji v jámě lvové, v Polsku. Od 8. do 10. 3 se Reprezentační výběry Polska, České republiky, Švédska a Ukrajiny představí divákům v Lublinu a v Lubartowě. Bojovníci absolvují náročný test, neboť podle váhových kategorií budou soutěžit každý s každým, což představuje mnohdy minimálně 7 utkání v jednom městě.
Miroslav Sýkora II.Dan, Frýdek-Místek.