Utkání Polska, ČR, Švédska a Ukrajiny!

Archiv

Miroslav Sykora

21. 3. 2002

Každý víkend, nejprve 22. – 24. 2. ve Slovinsku, poté 1. – 3. 3. v Německu a hned nato 8. – 1. 3. 2002 v Lubartowě a v Lublině v Polsku, prověřovali naši čeští reprezentanti své sportovní TaeKwon-Do ITF na mezinárodním poli, Během třech víkendů se mohli utkat se slovinskými, chorvatskými, italskými, japonskými, argentinskými, holandskými, belgickými, německými, polskými, švédskými a ukrajinskými taekwon-disty ITF, povětšinu s oficiálními Reprezentanty těchto zemí.
Týden po své úspěšné repríze s vlajkou České republiky na hrudi na Slovenian Open v Mariboru, se zúčastnil seniorský reprezentant Michal Košátko (I.Dan) Mezinárodního Mistrovství Německa – German Open 2002 v Dörtmundu. Sportovní formu a techniky korejského TaeKwon-Do ITF poměřili také další čeští reprezentanti a kluby z Brna a Znojma, kterým konkurovala Reprezentace Německa a dalších německých klubů, Holanďané¨, Belgičané a Litevci.
Michal Košátko (I.Dan) na této akci také nechyběl, když kouč české výpravy, MUDr. Rostislav Kaňka vybral 7 žen a 6 mužů na tento mezinárodní test. Polský svaz zorganizoval opět slibnou akci s exhibičními vystoupeními pro diváky. Michal bojoval v Lublině i v Lubartowě dvakrát s Danielem Pienkowskim, několikanásobným Mistrem Evropy v boji do 71 kg. I tentokrát polský závodník nezaváhal. Vyhrál vždy všechny souboje i se švédskými a ukrajinskými bojovníky. Michal uspěl proti polskému závodníkovi Ježokovi a proti ukrajinskému a švédskému závodníkovi. Také se utkal s dalším českým reprezentantem, Lukášem Vaňkem (I.Dan, České Budějovice), s kterým prohrál. Nešlo zde však o umístění ale o výkony. Mimořádně se dařilo Marcele Klimešové (I.Dan, České Budějovice), která v boji triumfovala dvakrát nad polskou závodnicí ve finálových zápasech jak v Lublině, tak v Lubartowě. Češi již dokáží Poláky také porazit. Dodejme, že polská škola sportovního boje TaeKwon-Do ITF je léta takřka nejlepší na světě.
Českou reprezentaci teď čeká opět další společný víkend. 15. – 19. 3. se soustředí v Třeboni. První dlouhodobé soustředění před Mistrovstvím Evropy (právě v Třeboni 3. – 5. 5 2002) se koná 29. 3. – 7. 4. 2002. Druhé dlouhodobé soustředění pak 12. – 21. 4. 2002. Držíme palce Radkovi i Michalovi Košátkovi, který je letos maturantem a českým reprezentantem zároveň!
Miroslav Sýkora II.Dan, Frýdek-Místek.