Mezinárodní úspěchy našich!

Archiv

Miroslav Sykora

21. 3. 2002

Od r. 1997 není žádnou výjimkou, že Školu TaeKwon-Do ITF Frýdek-Místek, která ve městě působí od r. 1992 a za 8 let se dopracovala k titulu nejúspěšnější v celé zemi, reprezentují její bojovníci také v zahraničí. Nutno dodat, že velmi úspěšně. Za 10 let práce se vyprofilovalo již 8 reprezentantů ČR, kteří na Mistrovstvích Evropy a Mistrovstvích světa získali dohromady úctyhodných 12 zlatých, 17 stříbrných a 15 bronzových medailí v evropské či světové konkurenci.
Mezi hvězdy Závodního týmu F-M patří bývalí či současní reprezentanti ČR: Kamil Vyvial II.Dan a Radim Tomášek I.Dan z Metylovic, Miroslav Sýkora II.Dan a Martina Řezáčová I.Dan z Místku, Michal Košátko I.Dan, Radek Košátko a Simona Hofmanová z Frýdku a Jana Hoňková I.Dan z Palkovic. Díky TaeKwon-Do ITF dohromady navštívili dokonce 2x Koreu, jednou Argentinu, Indii, Skotsko, Španělsko, Řecko, 3x Itálii, Německo a Slovinsko, a dále Rusko a Holandsko. Již 6x (1997-2001) byl nejlepší taekwon-dista ITF vyhlášen mezi 10 nejúspěšnějšími sportovci ČSTV okresu F-M, letos se to povedlo Radimu Tomáškovi.
Po úspěchu našeho Reprezentanta ČR z F-M, Michala Košátka 23. 2. na Slovenian Open v Mariboru (bronzová medaile v sestavách) se mu povedlo 3. 3. na German Open v Dortmundu vybojovat zlatou medaili ve sport. boji do 80 kg mezi černými pásy! K tomu přidal opět bronz v sestavách a další 2 bronzové medaile zde získal s týmem ČR! A to nebylo vše. Debut v barvách českého národního týmu se povedl Radkovi Košátkovi, jeho 14 letému bratrovi, který porazil 3 soupeře z Holandska a Belgie a obsadil vynikající 2. místo při své mezinárodní premiéře! Michal se pak ještě 8. – 10. 3. 2002 utkal s elitou v jámě lvové na mezinárodním utkání v Polsku, kam přijeli také Češi, Švédsko a Ukrajina. Výkony obou bratrů jsou příslibem pro MISTROVSTVÍ EVROPY 3. – 5. 5. 2002, které se koná na naší půdě v jihočeské Třeboni. 14 letý Radek má také možnost bojovat o nominaci na juniorské MISTROVSTVÍ SVĚTA, které se koná v prosinci 2002 ve středoamerickém státě PUERTO RICO. Více na tkdfm.taekwondo.cz . Kontakt na TaeKwon-Do ITF ve Frýdku-Místku mailto:tkdfm@post.cz nebo 0603710604 nebo 647881. Cvičíme na 8.ZŠ, 10. a 11. ZŠ a také na Čeladné a v Karviné.
Miroslav Sýkora II.Dan, Frýdek-Místek.