Obyvatelé Frýdku – Místku pomáhají opuštěným dětem

Archiv

27. 1. 2004

Nadační fond Rozum a Cit pomáhá opuštěným dětem a podporuje pěstounské rodiny již sedm let. Za dobu své činnosti podpořil 210 pěstounských rodin částkou 6 800 000 Kč. V těchto rodinách našlo svůj domov 860 opuštěných dětí. Patronkou našeho nadačního fondu je známá osobnost v kulturním světě, paní Naďa Konvalinková. Jedním z projektů našeho nadačního fondu je sbírání peněz pro opuštěné děti pomocí pokladniček umístěných v knihkupectvích.
„Knihkupectví Jakub“ ve Frýdku – Místku nám vyšlo vstříc a v září roku 2002 jsme mohli umístit pokladničku i zde. Pokladnička byla rozpečetěna 23. 1. 2004 na Městském úřadě ve Frýdku – Místku. Vybralo se zde krásných 5141, 40 Kč. Děkujeme každému, kdo se rozhodl podpořit opuštěné děti a pěstounské rodiny, které jim nahradí ztracený domov a lásku.
Peníze pošleme do konkrétních rodin na konkrétní projekty. Náš nadační fond přispívá na rozšíření obydlí, které zabezpečí vhodný prostor pro další děti v náhradní rodině. Dále přispíváme na vybavení dětských pokojíčků, na rekonstrukci bezbariérových prostor, na výpomoc pro sociálně slabší rodiny, na zakoupení zdravotnických, rehabilitačních a výukových pomůcek pro zdravotně postižené děti.
O práci nadačního fondu Rozum a Cit se můžete více dozvědět na www.rozumacit.cz nebo na tel. 296 110 203 a nebo na adrese:

Nadační fond Rozum a Cit
Jablonského 639/ 4
Praha 7
Martina Smutná