Nový člen Sněmu dětí ČR pro životní prostředí je ze „Čtyřky“

Archiv

22. 4. 2004

Začátkem roku 2004 se Základní škola Frýdek-Místek, Komenského 402 zapojila prostřednictvím žáků II. stupně do zajímavého projektu vyhlášeného Agenturou Koniklec.
Dva žáci se zúčastnili celorepublikového klání o členství v organizaci zvané Sněm dětí České republiky pro životní prostředí, která již 11 let pracuje pod záštitou Agentury Koniklec ve spolupráci s Českým rozhlasem, VÚV T.G.Masaryka, Hnutím Duha, Sdružením Egredior, Agenturou Lotos.
Z celkového množství 205 uchazečů z celé České republiky byl na základě úspěšného absolvování tříměsíčního tříkolového výběrového řízení vybrán do Sněmu dětí za náš okres Richard Halama, žák 8. ročníku zmiňované základní školy.
Společně s 39 účastníky z celé republiky se zapojí do činností zabývajících se životním prostředím.
Sněm dětí České republiky pro životní prostředí
O co se jedná?
Sněm dětí České republiky se (jak jste určitě poznali z názvu) snaží zlepšit stav přírodního prostředí v našem státě a pomocí celoročních výzkumů poukázat na to, jak se k němu člověk chová.
Tématem pro tento rok je voda (studánky, potůčky, říčky, přehrady…). Protože se blíží období tepla, kdy určitě vyrazíte k řece nebo k přehradě, měli byste se v zájmu vašeho zdraví informovat o znečištění vody, ve které si chcete zaplavat. V našem okrese bych vám určitě dle výsledků každoročních rozborů vody nedoporučil k vodním radovánkám přehradu Olešná. Také k řece Ostravici zavítá kvůli zhoršující se kvalitě vody stále méně lidí.
Oblíbenější se v dnešní době stávají bazény a aquaparky, které však pohltí až moc vody, ale nabízejí příjemnější prostředí s mnoha lákadly.
O sněmu dětí a jeho akcích a aktivitách se více dozvíte na internetových stránkách http://www.koniklec.cz

Richard Halama