Basketbaloví dorostenci dvakrát vítězní

Archiv

kocourek

18. 10. 2004

Starší dorostenci – dorostenecká liga
BK Frýdek-Místek – Sokol Hradec-Králové 70:61 (35:25)
Zezula 0, Olka 8, Henych 2, Stareček 11, Huser 0, Peter L. 18, Peter M. 19, Lepík 8, Rakszawski 0, Žilinský 4.
Poprvé v této sezóně se starší dorostenci basketbalového klubu představili na domácí palubovce. K utkání s nepříjemným soupeřem z Hradce Králové hoši nastoupili koncentrovaně a s chutí se předvést početnému publiku. Od počátku utkání si udržovali mírný náskok zejména díky úspěšným akcím zakončovaných podkošovými hráči L. Peterem a Lepíkem. Z pole jim sekundoval M. Peter a Stareček. Náskok v poslední čtvrtině vzrostl až na patnáct bodů a až ke konci zápasu se hradeckým podařilo výsledek zkorigovat.
BK Frýdek-Místek – Sp. Rychnov nad Kněžnou 80:60 (35:27)
Zezula 5, Olka 4, Henych 4, Stareček 11, Huser 0, Peter L. 12, Peter M. 20, Lepík 18, Rakszawski 4, Žilinský 2.
V nedělním zápase nebylo o výsledku pochyb již od počátku utkání. Soupeř z Rychnova byl o poznání slabší než domácí a tak trenéři dali příležitost všem hráčům z lavičky a celý průběh utkání měli pod kontrolou. Škoda jen, že hráči se nedokázali více nažhavit a hrát na lepší skóre. Dobře zahrál Jirka Lepík a oba Peterové.
„Zatím je soutěž dobře rozehraná, ze čtyř zápasů máme tři vítězství a kluci hrají dobře. V příštím kole nás čeká venku Opava a Krnov a to budou důležitá utkání pro konečné umístění“ poznamenal po utkání trenér Kocourek.

Starší žáci – oblastní přebor
Gymnázium Hladnov – BK Frýdek-Místek 58 : 108
Gymnázium Hladnov – BK Frýdek-Místek 57 : 118