Výsadní postavení Beskydské šachové školy v ČR

Archiv

Antonín Surma

30. 5. 2005

Šachový svaz České republiky pravidelně zveřejňuje tzv. listinu talentů. Jak už samotný název napovídá, dokument obsahuje seznam nejtalentovanějších šachistů celé republiky ze všech mládežnických kategorií.
Výčet těch nejslibnějších mladých talentů tentokráte obsahuje celkem 59 jmen. Celkem třináctkrát se objevuje jméno šachistky či šachisty Beskydské šachové školy (BŠŠ)! Je to absolutně nejlepší výsledek ze všech oddílů v České republice.
Tato skutečnost znovu utvrzuje nejen šachovou, ale i laickou veřejnost, že ve frýdecko-místeckém šachovém podhoubí vyrůstají šachové talenty, jako po dešti. Tento výsledek, tak může tým trenérů Beskydské šachové školy utvrdit, že cesta, na kterou se před lety vydali je správná. Beskydská šachová škola by mohla jít příkladem jak vychovávat mládež nejen šachovým klubům.

Členové BŠŠ, kteří si svými výkony řekli o místo na listině talentů: Vojtěch Rojíček, Matěj Konštácký, Adéla Nytrová, Michal Uherek, Jiří Kočičák, Magdaléna Miturová, Ondřej a Tomáš Boráňovi, Karolína Langerová, Arbit Preči, Tomáš Bujnošek, Vendula Nováková a Tomáš Pavelek.