Frýdek remizoval doma s Fulnekem

Archiv

Robert Schedling

21. 8. 2005

Frýdek doma pouze remizoval
FRÝDEK-MÍSTEK – TJ FULNEK 1:1 (1:0)

Fotbalisté Frýdku nedokázali navázat na svůj dobrý výkon z předešlého kola, kdy si tři body odvezli z Dětmarovic. Tentokráte s nováčkem divizní soutěže Fulnekem, který se představil ve Stovkách ve velmi dobrém světle, pouze remizoval.
Ve druhém kole divize mužů se poprvé domácím příznivcům představili fotbalisté Frýdku-Místku. Ti na hřiště vyběhli ve zcela nových dresech s tradičním modrým pruhem na prsou. Soupeřem jím byli fotbalisté Fulneku, kteří jsou v této soutěži nováčkem. Jako nováček si ale hosté na trávníku ve Stovkách vůbec nepočínali. Působili velmi sebevědomým dojmem a sahali v tomto střetnutí i po třech bodech.
Frýdek se v první velké příležitosti ocitl v 8. minutě, když Němec vysunul po levé straně Macuru, tomu však střela nevyšla. O minutu později to byl opět Macura, který nebojácně vletěl s míčem do šestnáctky hostí a Krása jej zastavil nedovoleným zákrokem. Hlavní rozhodčí utkání Juříčka s nařízením pokutového kopu ani chvíli neváhal. Míč si na bílý puntík postavil Sklenička a střelou k tyči otevřel skóre zápasu – 1:0. Ve 27. minutě mohlo být srovnáno, jenže hostující Kretek levačkou minul Ježovou branku. Pak přišly asi rozhodující okamžiky utkání. Ve 29. minutě nejprve po Lysově centru z levé strany neuspěl proti hostujícímu brankáři Žlabovi Jordán. O minutu později nabídli možnost ke skórování sami hosté, když nechtě přihráli před svou vlastní branku zcela volnému Němcovi. Ten v souboji s brankářem pouze střílel do něj a odražený míč nedokázal dobíhající Macuar umístit do sítě. Ve 32. minutě měl Fulnek největší příležitost k vyrovnání, jenže Kretek z malého vápna přestřelil. O poslední vzruch prvního poločasu se ve 35. minutě postarali domácí. Sklenička se uvolnil u postraní čáry, vnikl do šestnáctky, na jeho zpětnou přihrávku si naběhl Adam, jenže jeho střelu Žlab vyrazil.
Po změně stran se obraz hry změnil. V 52. minutě zahrával hostující Seman standardní situaci a na jeho točený centr si naběhl Kretek, který svou třetí příležitost v zápase už proměnil. Fulnek rázem ožil a začal domácí hráče čím dál více trápit. V 58. minutě si pozorný Jež poradil se střelou Vajdy. Frýdek zahrozil pouze jednou, když na pravé straně obrany chyboval Pěgřim a Macura postupoval ze strany sám na Žlaba. Jeho ránu hostující brankář vyrazil. V závěru utkání ještě měli domácí výhodu dvou trestných kopů, brankáře hostí však již nepřekonali.
Frýdek-Místek: Jež – Adam, Odstrčilík, Prokeš, Lys (80. Ďurfina) – Jordan (87. Pernikář), Kubáň (71. Šrámek), Vojvodík, Macura – Sklenička, Lubomír Němec. Trenér Karel Orel.