Rozhovor s trenérem Orlem po utkání

Archiv

Robert Schedling

21. 8. 2005

„Chtěli bychom se pohybovat ve vrchních patrech tabulky“, říká trenér frýdecko-místeckých fotbalistů Karel Orel

· Jak by jste srovnal své úvodní dva divizní duely?

Tak dnes bylo vidět, jak velký rozdíl je mezi Dětmarovicemi, se kterými jsme hráli v úvodním kole, a Fulnekem. Ten je dá se říct o třídu lepší soupeř. S tím jsme i do dnešního zápasu šli. Chtěli jsme hned o začátku utkání hrát nátlakový útočný fotbal. To se nám celkem myslím ze začátku utkání dařilo a vytvořili jsme si i ty šance.

· Nakonec se ukázalo, že jste si zisk tří bodů promrhali sami už v průběhu prvního poločasu.

Dneska jsme měli smůlu v tom, že jsme neproměnili ty své šance. Kdybychom druhou půli zahajovali s vedením 2:0, věřím, že bychom již utkání dovedli do vítězného konce.

· Po vyrovnávací brance jste přestali hrát. Zklamal vás někdo z vašich hráčů v tomto střetnutí?

Tak vyloženě že zklamal to ne. Soupeř byl velice kvalitní. Má tam zkušené hráče. Jsem opravdu spíše zklamaný z toho, že jsme v tom prvním poločase nevyužili alespoň jednu šanci. O soupeři jsme věděli, že budou především hrozit po standardních situacích. To se nakonec potvrdilo a my z toho dostali gól. Jak je to dobře kopnuté a dobře naběhnuté, tak proti tomu je těžko obrana. Šlo vidět, že Kretek (pozn. autor vyrovnávací branky) je zkušený hráč. Nezbývá, než věřit, že to v příštím utkání protrhneme. Teď hrajeme dvakrát na hřišti soupeřů.

· S jakým cílem vstoupil Frýdek do této sezóny?

Cíl je dán tak, že chceme hrát o co nejlepší umístění. Po podzimu si pak sedneme a zhodnotíme situaci.

· Máte v hlavě i možnost jít na postup?

Tak zatím to nikdo tady nevyslovil. Myslím si, že je ještě velmi brzo na takové prognózy. Ale říkám, že po podzimu chceme zhodnotit situaci a podle toho se pak přizpůsobit.

· A je v silách mužstva se o ten postup porvat?

Myslím si, že hráčský kádr tady na to je. Ještě pracujeme na jeho posílení. Rádi bychom, kdyby vyšlo k nám dostat naše bývalé odchovance Michala Chlebka a Jakuba Myšinského z Opavy. Jednání
s opavskými je ale velmi složité. Byl bych ale rád, kdyby se to podařilo. Ve středu 24. srpna hrajeme od 17.00 hodin přátelské střetnutí v Opavě.