Mezinárodní turnaj v judu pod patronací Regionu Beskydy

Archiv

MM F-M

20. 3. 2003

Již druhý ročník mezinárodního mládežnického turnaje v judu se uskutečnil 2. března v hale Střední integrované školy na Lískovecké ulici ve Frýdku-Místku. Tentokrát se „Pohár předsedy Regionu Beskydy“ konal v těsné spolupráci hlavních pořadatelů Sportovního klubu policie Frýdek –Místek a zástupců Regionu Beskydy. Zatímco loňský ročník přivítal více než čtyři stovky závodníků, letošní účast poznamenala chřipková epidemie. Turnaje se zúčastnilo 170 závodníků z 18 oddílů. Vyznavači tohoto krásného olympijského sportu si přišli na své, když viděli několik úřadujících i bývalých mistrů republiky. Bojovnost a umění nejmladších judistů často roztleskalo množství přihlížejících diváků, které zaplnilo ochozy a přistavené mobilní tribuny. Nádherný pohár pro nejúspěšnější kolektiv získali judisté Baníku Karviná, na krásném 2. místě se umístili loňští nejlepší judisté kraje SKP Frýdek-Místek, 3. místo obsadil SK Judo-Martin (Slovensko). Za zmínku stojí pěkné 6. místo SK Judo-Staříč. Cílem pořadatelů je vytvoření dlouhodobé tradice této mezinárodní soutěže, pro kterou je region Beskyd ideálním prostředím. Judo je populárním sportem ve všech „hlavních sídlech“ Euroregionu Beskydy, Frýdku-Místku, Žilině i Bialsko-Bialé. Každoročně si tak budou moci poměřit své síly nejmladší naděje tohoto sportu z příhraničních oblastí Polska, Slovenska a České republiky. Pořadatelé se budou nadále snažit o získání větší podpory rovněž u Krajského úřadu Moravskoslezského kraje, který pro podobné akce může přidělit finanční prostředky ve formě grantu. Osloveni budou také někteří potencionální sponzoři z řad podnikatelských subjektů, pro které je euroregion také významnou oblastí pro odbyt výrobků. Podle slov sekretáře oddílu judo SKP Luďka Kubíčka je takovým králem euroregionu zejména pivovar RADEGAST.

Z výsledků: Zlaté medaile získali v jednotlivých kategoriích pro SKP Frýdek-Místek: Nikola Kesová, Monika Foltysová, Ester Vilčková, Václav Holuša, Vojtěch Rodryč, Tomáš Janeček. Pro Judo-Staříč: Marcel Lhoťan, Tomáš Liška, Renáta Onodiová. Stříbrné medaile pro SKP F.-Místek: Kamil Tomis, Zdenka Tomisová, Jakub Čadan, Martina Lišková, Dominik Kutáč, Robin Felbaba, Vít Rodryč. Pro Judo-Staříč: Jiří Škorňok, Jakub Matýsek. Bronzové medaile vybojovali Kateřina Malchárková, Tereza Kaňoková, Daniel Kaňok za SKP a Dan Hoffman za Staříč. Pohár pro nejtechničtější závodnici v kategorii mladších žaček obdržela Nikola Kesová z SKP. Luděk Kubíček

Nábor do juda probíhá nepřetržitě: Kasárna Bahno každé pondělí a středa od 14.45 hodin a na ZŠ v Dobré každé úterý a čtvrtek od 16.30 hodin.

FOTO: Luděk Kubíček

Naši nejmladší benjamínci v akci.