K Intersparu bude zajíždět autobus

Archiv

MM F-M

22. 7. 2004

K nákupnímu středisku Interspar ve Frýdku bude od září zajíždět autobus. Rozhodli o tom radní města Frýdku-Místku na své schůzi, která se konala 20. července.

Dvě vybrané linky – č. 2 a 6 budou od 1. září zajíždět přímo před vchod nákupního střediska Interspar ve Frýdku. Radní rozhodli ve prospěch občanů na základě červnové žádosti společnosti Spar Česká obchodní společnost, s. r. o., adresované odboru dopravy a silničního hospodářství našeho městského úřadu.

„Z místního šetření provedeného zástupci Dopravního inspektorátu Policie České republiky a dopravce ČSAD F-M, a. s. vyplynulo, že zajíždění autobusu před vstup Intersparu nic nebrání z hlediska technického, stavebního ani dopravního,“ vysvětlil místostarosta Mgr. Petr Cvik. Nutné dopravní značení provede na své náklady společnost Spar Česká obchodní společnost, s. r. o., změna v jízdním řádu už je zapracována.

Radní se shodli na tom, že by tímto opatřením mělo dojít především ke snížení rizika při přecházení silnice I/48 pěšími zákazníky hypermarketu.

Jana Alžběta Mikulíková