V Lískovci vzniká osadní výbor

Archiv

MM F-M

29. 10. 2004

Na říjnové schůzce zástupců města s občany Lískovce došlo k naplnění další formality směřující k založení osadního výboru, který by měl naplno začít fungovat po schválení zastupitelstvem od Nového roku.

Místostarosta Ivan Vrba potvrzení zvýšené aktivity místních občanů ocenil, „sedmi statečným“ z osadního výboru popřál hodně zdaru a zodpověděl pestrou škálu dotazů z minulého setkání. „Aby autoři připomínek a dotazů nemuseli čekat na vyjádření až do další schůzky, odpovídáme jim i písemně,“ předeslal Ivan Vrba a se zaslanými odpověďmi seznámil i přítomné. Týkaly se zanesené kanalizace, nízké lavičky, oprav místních komunikací, omezení rychlosti, možnosti výstavby chodníků, zaplevelených polí, starých stromků a podobně.

Největší starosti Lískovčanům dělá nedodržování rychlosti na místní komunikaci, kterou by rádi olemovali alespoň z jedné strany chodníkem. Osadní výbor již plánuje, že by městu usnadnil práci v tom, že vyjedná předběžné souhlasy s vlastníky pozemků, jichž by se výstavba dotkla. Na nedodržování „čtyřicítky“ reagoval i ředitel městské policie Václav Buček: „Zatím nemáme oprávnění k měření rychlosti, ale doufáme, že v parlamentu nám již brzy zvýší pravomoci.“

Zástupci frýdecko-místecké radnice se nakonec dočkali ze strany přítomných i pochvaly. „Chci pochválit za autobus, který má nyní lepší návaznost na vlak a taky za vyspravené díry na cestách, i když jste to stihli těsně před dnešním setkáním,“ vzbudila veselí v sále jedna z občanek.