Město už vánočně bliká

Archiv

MM F-M

2. 12. 2004

Obchodníci bombardují vánoční atmosférou stále dříve, až se člověku zdá nepatřičná, zvlášť když chybí sněhová nadílka, ovšem frýdecko-místecké technické služby k vánočnímu koloritu přispívají až od 1. prosince, kdy se rozsvítila bohatá vánoční výzdoba.
Různé ozdoby jsou na svých místech již pár týdnů, protože bylo zapotřebí otestovat, v jakém jsou stavu, a tak občané měli již dříve představu, čím se rozzáří zrovna jejich ulice. Nyní už vše vidí v plné kráse. Zapomenuto nebylo ani na okrajové části města – Chlebovice, Zelinkovice, Skalici a Lískovec.
Celkově je výzdoba přibližně na loňské úrovni, jen na ulici Hlavní přibylo několik ozdob, čímž se dokončilo nasvětlení celého mostu mezi Frýdkem a Místkem. Výrazně je nasvícena i budova městského úřadu a poprvé také samotný areál TS a.s., aby se zdůraznil image společnosti, která má na starosti, aby město nebylo ponořeno do tmy.
Obvyklé vánoční stromy se rozsvítily na obou náměstích, u víceúčelové sportovní haly, u autobusového stanoviště, na Kostikově náměstí, u 1. a 5. ZŠ, na Slezské či u kostela Sv. Jana a Pavla. Ozdobeny nejsou jen jehličnany, ale i listnáče, které jsou výrazné vzrůstem a na atraktivních plochách. Těm přibyly šlahouny miniaturních žárovek. Jedinečnou dominantou se ukázala znovu frýdecká Třída TGM, které k dokonalosti chybí jen zasněžená scenérie.