Přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb pokračují.

Archiv

Hana Kohutová

25. 3. 2010

Mezi úspěšně realizované cíle patří například vybudování Centra pečovatelských služeb Frýdek-Místek, p.o., zahájila se výstavba hospice, byla rozšířena kapacita jesliček, vznikají nové potřebné služby odlehčovací péče a chráněného bydlení pro seniory a osoby se zdravotním postižením, podpořeny byly služby terénní pro osoby s duševním onemocněním nebo služby rané péče pro děti do 7 let se zdravotním postižením. Rozvíjí se také služby poradenské v rámci občanské poradny, dále odborné poradenství pro osoby závislé na alkoholu a jiných návykových látkách. Důležitou oblastí jsou také preventivní služby pro děti a mládež a terénní služby pro osoby ohrožené sociálním vyloučením.

V letošním roce se bude schvalovat navazující střednědobý plán rozvoje sociálních služeb ve městě Frýdek-Místek. Pracovní skupiny složené se zástupců poskytovatelů sociálních služeb a souvisejících aktivit zpracovaly SWOT analýzy a postupně si stanovily cíle, které vycházejí z dotazníkového šetření mezi uživateli sociálních služeb, z aktuální potřebnosti jednotlivých služeb z pohledu poskytovatelů a s výhledem na budoucí vývoj služeb.

Ať jste z řad odborné či laické veřejnosti a máte zájem o informace nebo se chcete přímo podílet na plánování sociálních služeb ve Frýdku-Místku, můžete se obrátit na odbor sociálních služeb Magistrátu města         Frýdek-Místek, kancelář č. 205, Mgr. Hana Kohutová.