Multifunkční jeviště Rejnok – scénické čtení

Archiv

Nikol Kociánová

17. 9. 2014

Projekt LiStOVáNí, cyklus scénických čtení, si vzal na sebe neskromný úkol – představovat každý měsíc zajímavé, aktuální knihy, které se objevují na trhu. Vybraní autoři a jejich dílo jsou pak před diváky interpretováni v podobě scénického čtení. Jde vždy přibližně o hodinové divadelní vystoupení, ve kterém je přenášen děj knihy, jazyk autora a atmosféra dané literatury na obecenstvo, které se v čele s mladou generací ve světě oproštěném od kultury a literatury vrací zpět k tomu, co tu bylo první – knize.Nejde o nějaké fanzinové čtení oblíbených pasáží, jde o dýchající představení s rekvizitami, kostýmy, hudbou

Skvělý román Emila Hakla se odehrává v polovině 90. let, v době, kdy v Čechách obyčejní lidé zkoušeli rozjíždět podnikání. Původně vyšel v roce 2002. Nyní "Sabrina" vychází v přepracované, doplněné a zhutněné podobě.

„Sabrina byla můj první román. Psal jsem ho v zajetí dojmu, že se musí fabulovat, aby to byla ta správná literatura. Dnes to vidím tak, že je pro mě zajímavější vrátit dobu a lidi do jejich původních souvislostí. Jinými slovy, pokusil jsem se vyházet z románu zbytečnou veteš..“ říká autor knihy Emil Hakl.

Scénické čtení: Lukáš Hejlík

Vstup na akci zdarma!

 

 

Kontakt pro média: Kamila Přibylová, kamila.pribylova@kulturafm.cz, tel.: 773 788 653