Magistrát získal nový mezinárodně uznávaný certifikát

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

30. 9. 2014

Město plní celoevropské normy ISO, které vedou ke zvýšení efektivity práce a poskytovaných služeb, k aktivnímu zlepšování životního prostředí, ale také k zabránění úniku, zneužití nebo ztrátě citlivých informací či osobních údajů, s nimiž úředníci pracují.

Získání nebo obhajobě certifikátu předchází certifikační audit, kterým je prověřeno dodržování mezinárodních norem na pracovištích magistrátu. Audit provedla francouzská společnost Bureau Veritas Certification, kompetentní nezávislý certifikační orgán.

Certifikát systému managementu kvality ČSN EN ISO 9001:2009 mimo jiné potvrzuje, že magistrát efektivně zvyšuje kvalitu poskytovaných služeb i vztahů k občanům a dodržuje pravidla neboli normy, které vedou také k lepší interní komunikaci, spokojenosti zaměstnanců a snížení nákladů. Certifikát systému managmentu kvality je prestižní záležitostí, zvyšuje image magistrátu.

Certifikát systému environmentálního managementu ČSN EN ISO 14001:2005 dokládá, že magistrát podporuje a dělá vše pro ochranu životního prostředí a trvale udržitelného rozvoje krajiny, ale také dodržuje legislativu v oblasti životního prostředí, čímž výrazně snižuje případné riziko stanovení sankcí od České inspekce životního prostředí.

Certifikát systému managementu bezpečnosti informací ČSN ISO/IEC 27001:2006 dokazuje, že magistrát nakládá s informacemi v souladu s mezinárodními normami a chrání je před zneužitím i ztrátě, například tím, že úředníci mají přístup pouze do svých počítačů a data z nich pravidelně zálohují.