Město nabízí na některých veřejných prostranstvích WiFi Free

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

30. 9. 2014

Metropolitní síť vybudovanou prostřednictvím optických vláken na území města vlastní a spravuje městská společnost TS a.s. V současné době je využívána převážně pro internetové připojení, v budoucnu by ale mohla sloužit také pro další datové služby, například pro levnější telefonování, centrální zálohování dat nebo provozování kamerových systémů.  Cílem je snižovat náklady na datové a telekomunikační služby.

Občané města mají také možnost využít bezdrátové a nezaheslované připojení k internetu na veřejných místech v různých lokalitách města.  K dispozici je bezplatné WiFi připojení na Zámeckém náměstí ve Frýdku i náměstí Svobody v Místku, na autobusovém nádraží, dále v okolí polikliniky, kina Petra Bezruče, na třídě T. G. Masaryka v blízkosti 1. ZŠ a frekventovaných autobusových zastávek Anenská. Bezdrátové a bezplatné internetové připojení je k dispozici také návštěvníkům aquaparku Olešná a přilehlého autokempu.

Moderní doba je dobou rychlého přenosu informací. Město s ní drží krok a dá se předpokládat, že v této oblasti bude investovat i nadále.