Noc v krabici vám přiblíží život bezdomovců

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

30. 9. 2014

Zajímavou akcí je „Noc v krabici“, které se mohou zúčastnit zájemci z řad široké veřejnosti a na vlastní kůži si vyzkoušet, jaké to je být bez střechy nad hlavou. Akce se uskuteční v noci ze středy na čtvrtek v areálu Sokolík v parku u řeky Ostravice. Potřeby pro přenocování (krabice, přikrývky,…) si každý musí vzít s sebou. Do akce se aktivně zapojí také náměstci primátora Karel Deutscher a Dalibor Hrabec, kteří si osobně vyzkoušejí, jak překonávají nástrahy noci osoby bez přístřeší.

Zváni jste také na interaktivní představení divadelního souboru Kruh naděje, ve kterém účinkují právě lidé bez domova. Na programu je v areálu Sokolík ve čtvrtek v 16:30 hodin.

Chudoba je spojována s nedostatkem peněz, potravin, pitné vody i se špatnou situací s bydlením a už dávno není problémem jen zemí třetího světa, ale zasahuje i vyspělé evropské země. U nás neohrožuje člověka na životě, nicméně její dopady můžeme vysledovat i v našem městě, a to například ve spojitosti s bezdomovectvím. Podle odhadů terénních pracovníků je ve městě ve městě zhruba 200 bezdomovců.

 Týden chudoby – program viz příloha