Divadlo: Petrolejové lampy

Archiv

Nikol Kociánová

16. 10. 2014

Jako první se divákům představí Petrolejové lampy na motivy slavného románu Jaroslava Havlíčka se skvělou Sylvií Krupanskou v hlavní roli aspirují na divadelní událost roku.

Divadelní adaptace známého románu, proslaveného také filmem Juraje Herze, pojednává o maloměstské dívce Štěpce, která není nejmladší a zrovna není krasavice, touží po lásce. Bratranec Pavel, její dávná dětská láska, se vrací z vojny. Rodinný statek upadá a Pavel žádá Štěpku o ruku. Štěpka si nedělá iluze o sňatku z lásky, ale doufá, že ji po svatbě čeká rozkoš, děti a rodinný život. Pavel, milovník všech slastí, které život nabízí, si však z vojny nepřivezl pouze vzpomínky, ale také zákeřnou pohlavní chorobu… 

Druhým příspěvkem Divadla Petra Bezruče je oceňovaná orwellovská adaptace 1984. Komorní scéna Aréna se představí čerstvou letošní premiérou – inscenací Krajní meze a hrou Tomáše Vůjtka S nadějí, i bez ní.

Za připomenutí stojí, že Aréna je letošním vítězem ceny Alfréda Radoka jako divadlo roku a ocenění sbírá i Divadlo Petra Bezruče. Oba soubory dokazují, že v Ostravě se dělá divadlo, které stojí v rámci celé republiky na úplné špičce.

Přijďte se podívat!

Nová scéna Vlast

22. 10.   od 19.00             

Petrolejové lampy

Jaroslav Havlíček

Režie: Martin Františák

Hrají: Sylvie Krupanská, Lukáš Melník, Karel Čepek, Dušan Urban, Norbert Lichý, Kateřina Krejčí, Josef Jelínek, Ondřej Brett, Markéta Haroková, Michal Sedláček, Pavla Gajdošíková, Přemysl Bureš, Jiří Müller, Marcela Čapková… 

Uvádí: Divadlo Petra Bezruče

Délka představení: 2 hodiny 30 minut

Vstupné 250 Kč/online na www.kulturafm.cz nebo v pobočkách Beskydského informačního centra.

 

Krajní meze 19. 11.

1984 únor 2015

S nadějí, i bez ní březen 2015