V listopadu se uskuteční trh vzdělávání

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

20. 10. 2014

Akce se každým rokem těší velké návštěvnosti. Zájemci získají na jednom místě přehled o studijních a učebních oborech středních škol, o podmínkách přijetí, o průběhu studia i vykonávané praxi. Prezentován jim bude také profil absolventa školy, tedy to, jaké znalosti, vědomosti a zkušenosti na škole získají a v rámci jakého povolání je uplatní. Získají tedy konkrétnější představu o tom, co všechno se budou muset naučit, aby v budoucnu mohli vykonávat určitý druh povolání. Informace jim pomohou orientovat se v nabídce vzdělání a vybrat si takový studijní obor, který bude vyhovovat jejich schopnostem a dovednostem, ale také fyzickým a zdravotním předpokladům.

„Nabídku vzdělávání bude prezentovat 70 středních škol především z okresu Frýdek-Místek, ale také z Ostravy, Havířova, Českého Těšína nebo Rožnova pod Radhoštěm. Školy budou mít připraveny jednoduché znalostní nebo vědomostní úkoly, aby si zájemci vyzkoušeli činnosti související se studiem nebo praxí daného oboru,“ řekla Renáta Faranová z úřadu práce.

Na akci budou přítomní také zástupci firem, kteří zájemcům sdělí podmínky pro výkon konkrétního povolání i jeho náročnost, přiblíží pracovní prostředí a představí i dané výrobky.

Vstup na akci je ZDARMA.