Vánoční stromy už zdobí náměstí

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

24. 11. 2014

Místeckému náměstí Svobody dominuje zhruba 13 m vysoký smrk z Lučiny. Nazdoben bude LED diodovými řetězy v ledově bílé barvě, LED žárovkami, které budou měnit barvu a také ozdobami, které vytvořila mateřská škola Anenská. Zámecké náměstí ve Frýdku zdobí 6 m vysoká jedle, kterou ozdobí světelné řetězy.  

Do vánočního už jsou nazdobeny také ulice města. Stejně jako v předchozích letech se mohou občané těšit na různé tvary i barvy ozdob na již tradičních místech, ke kterým patří frýdecké i místecké náměstí, frekventované ulice Frýdlantská, Ostravská, Palackého, Těšínská, Politických obětí, Bezručova, Janáčkova, Revoluční, ale také Park pod zámkem, kulturní dům, magistrát nebo vlakové nádraží. Světelné řetězy ozdobí tradičně také strom u kostela svatého Jana a Pavla v Místku a desítky dalších stromů v různých lokalitách města.

Na sloupech veřejného osvětlení ve městě se rozzáří na tři sta vánočních ozdob, od LED vloček a hvězd, přes zvonky a svícny až po převěsy a gejzíry. Výzdoba nebyla výrazně rozšířena. Provedli jsme pouze drobné opravy již pořízených ozdob,“ řekl předseda představenstva společnosti TS a.s. Jaromír Kohut s tím, že při opravách jsou postupně žárovky nahrazovány LED diodovými světly, které výrazně šetří elektrickou energii. Na vyvěšení vánočních ozdob a jejich nejnutnější opravu město vyčlenilo 150 tisíc korun.

Věřím, že i o těchto Vánocích se bude frýdecko-místeckým občanům výzdoba líbit. Z výsledků letošního testování vyplynulo, že lidé jsou s úrovní vánoční výzdoby spokojeni. Vánoční výzdobu hodnotilo kladně 86 % respondentů, což je o 4% více než vloni,“ dodal Jaromír Kohut.

ROSZVÍCENÍ VÁNOČNÍHO STROMU a výzdoby města – program ZDE

 ADVENT VE MĚSTĚ od 28. 11. do 23. 12. – program ZDE