Změny v Distepu

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

29. 1. 2015

Na jednání Rady města Frýdku-Místku, jako jediného společníka – akcionáře při výkonu působnosti řádné valné hromady obchodní společnosti DISTEP a.s., byli odvoláni členové představenstva Milan Valach (ANO) a Jiří Vzientek (ČSSD), s účinností od 5. února.

Radní dále vzali na vědomí odstoupení Petra Jonase z funkce člena a předsedy představenstva obchodní společnosti  DISTEP a.s. Novým členem představenstva obchodní společnosti DISTEP a.s. je ke dni 6. února zvolen Svatopluk Eliáš.

Radní současně měnili stanovy společnosti, v souvislosti se změnou struktury rozhodování a zvýšení efektivity obchodního vedení. Nově představenstvo, které je statutárním orgánem, jenž řídí činnost společnosti, bude mít pouze jednoho člena – právě Svatopluka Eliáše, který působí ve společnosti Distep na různých pozicích od roku 1998 a v letech 1992-1998 byl ředitelem státního bytového podniku Teplo Frýdek-Místek. Od roku 1993 je odborným zástupcem podniku pro autorizaci a následně licenci na výrobu a distribuci tepelné energie. Může tedy nabídnout odpovídající znalost problematiky teplárenství i zajistit další rozvoj a konkurenceschopnost městské společnosti zabývající se tepelným hospodářstvím.