Upozornění na odkládání odpadů

Archiv

MM F-M

29. 1. 2015

Na území města Frýdku-Místku dlouhodobě dochází ke vzniku tzv. černých skládek a k odkládání velkoobjemových odpadů, elektrospotřebičů a dalších odpadů vedle kontejnerů. Takové jednání vede často k napodobování a v konečném důsledku značně narušuje estetický vzhled města Frýdku-Místku. Navyšuje také náklady na odstraňování těchto odpadů. V roce 2014 dosáhly náklady na likvidaci černých skládek, odvoz odpadů odložených kolem popelnic a kontejnerů a úklid odpadů z městské zeleně částky 1 882 521 Kč.

Magistrát města Frýdku-Místku, odbor životního prostředí a zemědělství, upozorňuje, že odkládání jakýchkoli odpadů vedle kontejnerů, tak jako na kterémkoli jiném místě k tomu neurčeném, je považováno za přestupek, za který může být uložena pokuta až 50 000 Kč.

Občané statutárního města Frýdek-Místek mohou zdarma využít k odložení svých odpadů (kromě stavebních odpadů a zeminy):

  • skládky na ulici Panské Nové Dvory,
  • sběrných dvorů na ulicích Panské Nové Dvory, Jana Čapka a Collo-louky (více informací zde),
  • mobilní sběrny, jejíž stanoviště je střídavě na jednom ze čtyř míst (více informací zde),
  • velkoobjemových kontejnerů na objemný odpad, které jsou rozmisťovány na stanovených místech v měsících duben a říjen (bližší informace na našich internetových stránkách a ve zpravodaji Rady města Frýdku-Místku měsíc před umístěním kontejnerů).