Bylo by hezké hrát ve větší hale, ale doma jsme na 6. ZŠ, hlásí Petr Kichner

Archiv

Lubomír Kavka

1. 4. 2015

Běžela poslední minuta. Dvacet vteřin před koncem se nebál vzít na sebe zodpovědnost Petr Kichner a střelou ze spojky procedil míč za brankáře Plzně Radka Motlíka. Svému týmu tak vystřelil cenné vítězství. Proto jsme jej vyzpovídali před odvetami, které jsou na programu o následujícím víkendu ve Frýdku-Místku.

 

Petře, s jakými pocity jste se vracel z Plzně?

Určitě výbornými. Splnili jsme to, s čím jsme do Plzně jeli. Chtěli jsme jí, jako velkému favoritovi, být důstojným soupeřem. Potrápit ji a při troše štěstí zkusit urvat jedno vítězství, což se nám i povedlo.

 

Druhý zápas, ze kterého se stalo neskutečné drama, jste rozhodl asi 20 sekund před koncem. Můžete se k tomuto momentu vrátit?

Vojta Petrovský na sebe natáhl uprostřed dva protihráče a poslal mi míč do lajny. Měl jsem prostor, tak jsem zkusil vystřelit pod nohy a se štěstím to tam Radku Motlíkovi zaplať pánbůh propadlo.

 

Co podle vás rozhodlo o vašem vítězství nad Plzní, která byla v obou domácích zápasech jasným favoritem?

Myslím, že jsme všichni, počínaje Víťou Pyškem v brance, odehráli výborné utkání a na Plzeň v závěru trošku dolehla tíha toho, že je obrovským favoritem a že musí. Navíc obrana nám fungovala výborně celý zápas. Všichni se vydali ze všech sil. Bojovali jeden za druhého tak, jak to má být v play-off. A ke konci se k nám přiklonilo i potřebné štěstí.

 

Ve druhém utkání jste nastřílel deset gólů. Dokonce jste házel i sedmičky místo Vojty Petrovského. Čím si vysvětlujete, že vám to tam tak padalo? Proč to nešlo už v prvním střetnutí?

Na většině mých branek má obrovský podíl Vojta Petrovský, který na sebe naváže vždy minimálně dva obránce, takže já i ostatní spoluhráči pak máme mnohem více času a prostoru pro zakončení. V prvním zápase to bylo podobné. Jen jsme vypracované šance neproměňovali a udělali spoustu zbytečných technických chyb.

 

Lišily se v něčem oba dva zápasy v Plzni nebo si byly hodně podobné?

V prvním duelu jsme hned na začátku obou poločasů, ale i v průběhu zápasu zahodili spoustu šancí. Navíc udělali i hodně technických chyb. Ve druhém klání jsme měli určitě vyšší procento úspěšnosti střelby a také méně technických chyb, což rozhodlo o naší šťastné výhře.

 

Nemáte pocit, že vás Plzeň trochu podcenila? Přece jen v základní části uhrála mnohem více bodů než vy. 

Možná, že ano, ale v obou zápasech jsme podali dobré výkony a byli jí důstojným soupeřem.

 

Nyní vás čekají dva zápasy v domácím prostředí. Jak se na ně těšíte? S čím na Plzeň vyrukujete? Co bude platit na Západočechy?
Všichni se obrovsky těšíme a jsme rádi, že si před našimi skvělými fanoušky, kteří nás podporovali celou sezónu, budeme moct s jistotou zahrát oba dva čtvrtfinálové zápasy. Půjdeme do nich stejně jako v Plzni s tím, že nemáme co ztratit. Plzeň je i přes naše vítězství pořád obrovský favorit se spoustou reprezentantů. Celou sezónu prokazovala vysokou výkonnost a první místo po základní části si zajistila s velkým náskokem. Je to momentálně top klub v Česku. Oba dva domácí zápasy si budeme chtít užít, odevzdat na palubovce všechno, co v nás je a být klukům z Plzně rovnocenným soupeřem.

 

Bude stačit kapacita v hale na 6. ZŠ? Nemrzí vás, že se takové zápasy nebudou hrát ve větší hale? 

Nevím, jestli bude stačit hlediště na 6. ZŠ, ale doufám, že nás přijde podpořit co nejvíce našich příznivců. Pokusíme se předvést dobrý výkon, za který se nebudeme muset stydět. Diváci pak budou určitě odcházet z házené spokojení. Představa, že bychom hráli ve větší hale je hezká, ale jsme zvyklí na prostředí 6. ZŠ, kde jsme doma.