Trenéři ŠSK Beskydy Kubala s Provazníkem mezi nejlepšími v ČR!

Archiv

Alice Zemanová

1. 4. 2015

Oba aktéři před nedávnem zakončili šestkovou sezónu a tak do tohoto turnaje nastoupili v podstatě bez jediného tréninku na písku. Tréninkový deficit však oba hráči nahradili svými velkými zkušenostmi – Kubala je aktuální mistr ČR v beachvolejbale a rovněž obhájce halového titulu a Provazník byl v minulých letech taktéž velmi úspěšným beachvolejbalistou. A přestože na rozdíl od svých soupeřů skutečně neměli za sebou ani jediný společný trénink na písku, společně doslova prohnali i beachové specialisty.

Systém turnaje byl velmi „výživný“. Všechny zápasy hlavní soutěže se totiž odehrály v jeden den! Postupně beskydská dvojice porazila všechny soupeře, které jí přiřadil los a probojovala až do semifinále. V něm po boji prohrála 1:2 s dvojicí Kufa, Lenc a zbyl na ni boj o bronz. K tomu však v důsledku křečí a vysokému riziku zranění Kubala s Provazníkem nenastoupili a obsadili tak konečné 4. místo. „Při účasti absolutní české špičky a tří zahraničních týmů, považujeme naše konečné umístění za velký úspěch,“ shrnul vystoupení Beskydské dvojice Kubala.

Atmosféra na Pankráci byla fantastická. Své oblíbené trenéry navíc přijeli na jejich cestě za úspěchem podpořit také jejich mladí svěřenci, což oba hlavní protagonisté kvitovali s povděkem. „Klukům za to moc děkujeme, bylo to pro nás velké překvapení.  Až nás to dojalo, když se tam objevili,“ přiznal po skončení turnaje Michal Provazník a šéftrenér klubu Přemek Kubala k tomu dodal: „Pro kluky to snad bylo motivující a oba dva s Michalem věříme, že se toho od nás mohli dost přiučit.“