Slavnostní ukončení 1. ročníku Seniorské akademie

Archiv

MM F-M

23. 4. 2015

Prvních téměř 30 absolventů akademie, kteří od září 2014 do dubna 2015 absolvovali celkem 30 přednáškových dní, dospělo k slavnostnímu závěru. Senioři se každé úterý pravidelně scházeli a společně probírali různá témata související nejen s prevencí kriminality, ale i například se zdravým životním stylem.

Finále Seniorské akademie se neslo ve sportovním duchu. Po srazu v obci Ostravice navštívili senioři společně s útvarem prevence Městské policie Frýdek-Místek vodní dílo Šance. Prohlídku nádrže doprovodila vyčerpávajícími informacemi paní Ketauerová, pracovnice Povodí Odry. Cca 700 schodů, které museli při prohlídce zdolat, určitě cítili v nohách i druhý den. Zdolali je všichni, za což jim patří obdiv. Zpáteční  4 kilometrová cesta na Ostravici byla v tomto ohledu příjemným relaxačním doplňkem.

Společný oběd v místním penzionu a diskuse nad dojmy z výletu byly završeny slavnostním zakončením celého projektu.  Primátor Mgr. Michal Pobucký Dis., ředitel městské policie Ing. Milan Sněhota a manažerka prevence kriminality Bc. Lenka Biolková seniorům kromě osvědčení o absolvování Seniorské akademie předali i malé dárkové předměty související s prevencí kriminality, například háčky na kabelky nebo ruční alarmy.

Za zmínku snad ještě stojí informace, že finanční prostředky na projekt Seniorská akademie byly dotovány ministerstvem vnitra a podílelo se na nich i město Frýdek-Místek.