Beskydské Veseléto startuje 30. května

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

22. 5. 2015

„Beskydské Veseléto pořádáme od roku 2007, tehdy zahrnovalo jen devět akcí. O sedm let později jich bylo už dvaadvacet a letos je pro všechny bez rozdílu věku připraveno třiadvacet akcí. Cílem Beskydského Veseléta je oživit v letních a prázdninových dnech dění v centru města a přilákat do něj co nejvíce návštěvníků, což se nám daří. Je to i díky dobře zvolené skladbě akcí, které se snažíme každým rokem ozvláštnit nějakou novinkou. Tou letošní bude gurmánský pivní festival Pivohraní,“ řekl primátor města Michal Pobucký.

Většina akcí se pod hlavičkou Beskydského Veseléta doslova zabydlela a návštěvníci se na ně každým rokem těší, patří mezi ně Mezinárodní folklorní festival, Beskydské rekordy, Sweetsen fest, Létohrátky, Jazz ve městě, ale taky Muzikantské žně nebo Frýdecké historické slavnosti. Připraveny jsou i velmi navštěvované promenádní koncerty v sadech Bedřicha Smetany a promítání filmů pod širým nebem.

První akcí letošního Beskydského Veseléta je Dětský den, tentokrát ve znamení velkého zvěřince. Konat se bude v sobotu 30. května od 14 hodin v sadech B. Smetany u řeky Ostravice. „Děti čeká zábavný program plný her a soutěží se zvířecí tématikou, například si na speciálním simulátoru, připomínající živou krávu, vyzkouší zručnost v dojení, budou skládat maxi puzzle nebo plnit soutěžní úkoly při pralesním dobrodružství. A protože půjde o zvěřinec, budou v parku také poníci, ovce, kozy, husy a psi. Chybět nebude dřevěný kolotoč ani skákací atrakce a o dobrou náladu se postarají členové kapely The Tap Tap, ženské vokální kvarteto Yellow Sisters nebo zpěvačka Elis, která loni v soutěži Český slavík získala cenu Objev roku,“ láká Jakub Tichý z KulturyFM s tím, že chybět nebude ani bohaté občerstvení a v nedaleké Nové scéně Vlast se budou od 14 do 18 hodin promítat pohádky o zvířátkách.

Kdo by nestihl sobotní akci, je zván v neděli 31. května na 5. ZŠ ve Frýdku, kde se bude od 10 hodin konat Den dětí Lumpíkov s netradičními aktivitami pro celou rodinu. Připravená bude lukostřelba, kadeřnická show, airsoftová střelnice, maskoti Mickey a Minie, jumping exhibice, ukázka bojového umění, závody s kočárky, soutěže pro děti.

V červnu se v rámci Beskydského Veseléta uskuteční promenádní koncert v sadech B. Smetany, Mezinárodní folklorní festival s oblíbenými večerními lidovými veselicemi na náměstí Svobody v Místku, ale také letní kino a Sweetsen Fest v areálu TJ Slezan.

Program a stručný popis jednotlivých akcí Beskydského Veseléta – http://www.veseleto.cz/ Informace budou průběžně zveřejněny také ve zpravodaji a na webu a facebooku města.

Beskydské Veseléto pořádá statutární město Frýdek-Místek prostřednictvím KulturyFM. Záštitu nad akcí převzal primátor statutárního města Frýdek-Místek Michal Pobucký.