Výměna potrubí je šetrná k zeleni

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

25. 5. 2015

 „Městskou zeleň je potřeba chránit, proto jsme v rámci plánování oprav svolali schůzku s vedením společnosti a zástupci odboru životního prostředí a zemědělství magistrátu, jejímž výsledkem byla dohoda o částečném přeložení potrubí v blízkosti věžového domu na ulici J. Trnky do nové trasy, aby byly zachráněny vzrostlé a perspektivní dřeviny rostoucí v ochranném pásmu energetického zařízení, které tam byly v rozporu se zákonem vysázeny před mnoha lety. Dřeviny v blízkosti výkopových prací jsou navíc chráněny před manipulací s těžkou technikou dřevěným bedněním,“ řekl primátor Michal Pobucký. Staveniště je řádně oploceno. Chodci mají nyní k dispozici dva průchody. V následujících dnech budou v místě výkopových prací vytvořeny také provizorní lávky.

Důvodem rekonstrukce je nevyhovující technický stav potrubí, který byl příčinou častých poruch. Hrozilo vysoké riziko, že v topném období se budou poruchy opakovat a v rámci jejich oprav bude muset být v dané lokalitě přerušena dodávka tepla, což je v zimních měsících opravdu nepříjemné.

„Odběratelé tepla nebudou omezeni na službách společnosti Distep. Topné období končí 31. května, výměna potrubí bude zahájena až po tomto datu,“ uzavřel člen představenstva společnosti Svatopluk Eliáš.