Změna v termínu blokového čištění

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

5. 10. 2015

Stále platí, že blokové čištění začíná v osm hodin ráno a končí nejpozději ve dvě hodiny odpoledne. Aby mohla být předem určená lokalita komplexně strojně i ručně vyčištěna a provedeny rovněž opravy i kanálových vpustí, ke kterým je jindy problematické se dostat, nesmí v tu dobu na ulici stát žádné vozidlo.

Vždy týden dopředu je daná lokality označena přenosným dopravním značením, kterým je vymezena zóna blokového čištění, kde v den úklidu nesmí řidiči parkovat.

Vozidla, která zůstanou v zóně blokového čištění, mohou být přemístěna na již vyčištěné úseky místních komunikací (ale v rámci zóny blokového čištění). Přemístění vozidla bude zdokumentováno stejně jako běžný odtah. Na parkoviště městské policie budou odtažena ta vozidla, která tvoří překážku silničního provozu (stání v křižovatce, „ve druhé řadě“ za zaparkovanými vozidly, na chodníku apod.). Tento přesun auta bude účtován jako započatý odtah. Za započatý odtah se považuje také případ, kdy bylo zahájeno nakládání vozidla, ale úkon se přeruší případně poté, co dorazí jeho majitel a vozidlo si sám přemístí. Přestupky řeší městská policie.

 Autor: Ing. Jana Zahradníková – TS a.s.