Klasik potrápil Hlubokou, ale oslaben nedosáhl na výhru

Archiv

Ondřej Gongol

4. 5. 2016

~~Klasik odjel na jih Čech hodně oslabený. Nadhazovač Marko Vykoukal si léčí zraněné koleno, avšak dle vlastních slov byl mohl být v pořádku již nadcházející sobotu v zápasech proti Domažlicím. Mladíci Jindřich Adamus a Michal Baker využili poslední šanci, aby se co nejlépe připravili na maturitní zkoušku. Zkušení Eduard Drong a David Koláček neodjeli s týmem kvůli pracovním povinnostem. Martin Šmoldas si stejně jako Vykoukal léčí zraněné koleno. Šanci tak dostali další hráči a nakonec dokázali potrápit kvalitního soupeře.

V prvním utkání se tak na kopec Klasiku postavil Ondřej Hon. A z počátku si nevedl vůbec špatně. Domácí si sice postupně vybojovali vedení 3-0, jenže v páté směně frýdeckomístečtí zabrali a dokázali vyrovnat. Jejich snahu však odnesl Patrik Hanko, který si přivodil nepříjemné zranění kotníku a musel být spoluhráči odnesen z hřiště a následně do nemocnice. „Po zranění Hanka jsme byli trochu nekoncentrovaní a soupeř nám pak nasypal šest bodů,“ řekl po zápase trenér Frýdku-Místku Jan Maštalíř.  Na to již hráči Klasiku nedokázali najít odpověď a soupeř se tak mohl radovat z výhry.

V druhém zápase začal Klasik se Zbyňkem Fajkošem na nadhazovačském kopci. Vstoupil do něj aktivně a šel do vedení již v první směně. Jenže Hluboká hned v dohrávce dokázala vyrovnat. Ve druhé směně se stejná situace opakovala. Následně Hluboká pěti body odskočila a Frýdek-Místek i přes veškerou snahu nedokázal minimálně vyrovnat. V poslední směně však od toho nebyl daleko. Dokázal snížit na 7-8 a při obsazené třetí metě pomýšlel na vyrovnání. To se však nepovedlo a ani v šestém utkání sezóny nezvítězil. „Ve druhém zápase jsme byli lepší,“ neskrýval zklamání Jan Maštalíř. „Ztratili jsme jej po zbytečných chybách. My jsme mnohokrát nedokázali stáhnout body s běžci ve skórovacích pozicích a soupeř proti nám uhrál několik dvojautů. Tento zápas jsme jim doslova darovali.“

Potěšující zprávou je, že se Klasik probudil na pálce a ve dvou utkáních dokázal stáhnout dvanáct bodů, což je víc, než se mu povedlo v předcházejících zápasech. Hodně se dařilo Adamu Vítkovi, jenž měl pět dobrých odpalů. „Adam chytil dobrou formu a měl spoustu odpalů,“ chválil svého svěřence Jan Maštalíř. „Skvělé zápasy odehrál také Daniel Lapiš, jenž dobře pálil a předvedl několik dobrých zákroků v poli.“

V sobotu se Klasik opět představí domácím fanouškům. Na svém hřišti přivítá Domažlice a poprvé v sezoně bude favoritem. V týmu všichni věří v první výhry v letošní sezoně. „Není cesty zpět, teď už musíme jen nahoru,“ glosoval na závěr frýdeckomístecký trenér.