Letní aquapark už se těší na návštěvníky

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

24. 5. 2016

„Letošní sezóna se ponese ve znamení olympiády pod názvem Olympijská Olešná 2016.  Pro návštěvníky budou připraveny soutěže v plavání, volejbale, nohejbale, ale také pétanque nebo jízdě na kajaku. V plánu jsou i zábavné akce s doprovodným programem, například červnový Open day nebo červencové Dětské dny se spoustou her a soutěží o ceny a balónky se Spoxem,“ přiblížila vedoucí aquaparku Jana Adamczyk Vicherová.

Letní aquapark na Olešné má své věrné a pravidelné návštěvníky, kteří se mohou zdarma vyřádit na dvou tobogánech, tří dráhové skluzavce, houpacím zálivu, proudovém kanálu a dalších vodních atrakcích. Občerstvení zajišťuje pět stánků a jeden bar s ledovými drinky. Pro sportovní nadšence jsou k dispozici beach volejbalové a nohejbalové hřiště, na kterých se každou neděli konají sportovní turnaje.

Město se snaží zvyšovat atraktivitu lokality přehrady Olešná. V minulých letech vybudovalo kolem přehrady 4,5 km dlouhou asfaltovou cyklostezku, která má úspěch zejména u in-line bruslařů. Hojně navštěvované je také multifunkční hřiště pro děti i dospělé s různými herními a cvičebními prvky, včetně velkých klouzaček, houpacích lan nebo lanové dráhy dlouhé 50 metrů,“ řekl primátor Michal Pobucký s tím, že k dispozici je také autokemp, který nabízí mimo jiné možnost společných setkání u speciálně vybudovaných ohnišť vhodných pro grilovaní a opékání.

Areál přehrady Olešná nabízí různé formy vyžití pro všechny bez rozdílu věku po  celý rok. Bonusem je krásný výhled na královnu Moravskoslezských Beskyd – Lysou horu.